РАТКО ШЕШИЋ: Становници Мотика заслужују боље услове за живот

10/09/2024

„Становници мјесне заједнице Мотике већ дужи низ година суочавају се са озбиљним изазовима у свакодневном животу. Лоша путна инфраструктура, недостатак тротоара и пјешачких прелаза, као и непостојање вртића само су неки од проблема који ометају нормално функционисање овог бањалучког насеља“, поручио је Ратко Шешић, замјеник предсједника младих ДЕМОС и кандидат на предстојећим изборима под бројем 30.

„Нажалост, чини се да су мјештани Мотика потпуно заборављени од стране Градске управе, упркос чињеници да су Мотике све популарнија дестинација за младе породице које траже мирно мјесто за живот“ истакао је Шешић

Он је додао да је ова ситуација неприхватљива и захтијева хитно рјешавање. Мјештани, који живе на само шест километара од центра града, свакодневно се суочавају са опасношћу због неадекватне путне инфраструктуре.

Повећан број аутомобила и становника у насељу додатно погоршава ситуацију, чинећи тротоаре неопходним за сигурност, посебно за д‌јецу.

„Поред путне инфраструктуре, Мотике су насеље које хитно треба и вртић. Тренутно постоји само продужени боравак у склопу Основне школе ‘Милош Црњански’, која покрива наставу до петог разреда, након чега дјеца морају путовати у друге дијелове града ради наставка школовања. Оваква ситуација није одржива, посебно када се узме у обзир све већи број младих породица које се одлучују на градњу дома управо у Мотикама“ каже Шешић.

Он наводи да би рјешавањем ових проблема, значајно био побољшан положај свих становника овог насеља.

„Становници Мотика заслужују боље. Град мора препознати важност овог насеља и коначно ријешити дугогодишње проблеме који угрожавају квалитет живота грађана. Савјет мјесне заједнице се годинама бори да скрене пажњу на ове проблеме, али без успјеха. Вријеме је да Градска управа преузме одговорност и д‌јелује“ поручио је Шешић.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови