ДЕМОС предлаже конкретна рјешења за градско и сеоско подручје

08/09/2024

Носилац одборничке листе ДЕМОС-а за Скупштину града Бања Лука Боран Босанчић позвао је данас грађане да на предстојећим изборима подрже ДЕМОС, јер је Бањој Луци неопходна умјерена, реална и рационална политичка опција.

„Претходне четири године гледали смо превише сукоба , свађа, а премало конструктивних рјешења за грађане“ рекао је Босанчић.

Он се посебно осврнуо на проблем паркирања у граду предложивши конкретно рјешење.

„Ми смо прије годину дана покренули питање недостатка паркинг мјеста. Рекли смо да је превисока цијена паркирања у центру града, да је она незаконита, те да немамо довољно паркинг мјеста предложивши рјешење за градњу четири паркинг гараже и предложили смо конкретне локације“ казао је Босанчић.

„Град може много да уради у системским рјешењима ради побољшања писмености“ рекла је Радмила Коцић Ћућић кандидат ДЕМОС-а за одборника у Скупштини града Бања Лука.

„Системске мјере смо почели предлагати још прије десет година, али нас нису озбиљно схватили и слушали. Наш приједлог је да се у сеоским подручјима, у школама, гдје има вишка простора направе вртићи“, рекала је Коцић Ћућић.

Он је навела за примјер директорку основне школе у Карановцу која је успјела да заврши тај пројекат, уз подршку свих нивоа власти.

Кандидат за одборника у Скупштини града Бања Лука Жељко Савић рекао је да ће се ДЕМОС залагати за премјештање депоније из Рамића.

„Ја вам гарантујем да ћемо извршити у наредне четири године премјештање депоније“ рекао је Савић, позвавши грађане да подрже ДЕМОС.

Кандидат за одборника Саша Ловрић критиковао је актуелну градску власт и скупштинску већину да су занемарили села и приградска насеља.

„Да ли сте отишли у Српске Топлице у било коју улицу горе у та приградска насеља и села, да видите какво је стање“, упитао је Ловрић.

„ДЕМОС има конкретно рјешења и за сеоска подручја“ нагласио је Саша Ловрић.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови