Мирослав Тадић: Вода у Бањалуци постала луксуз, а из ГУ нас пореде са Барселоном

15/07/2024

Ово је недопустиво, током екстремних температура које прелазе 40 степени Целзијуса ми данима немамо воду. Зар је вода у 21. вијеку у Бањалуци постала луксуз, и достпуна само за оне који живе у центру Бањалуке.

Упитао је Мирослав Тадић члан Предсједништва ГО ДЕМОС Бањалука и мјештанин насеља Драгочај, а у којем су већ данима уведене редукције на воду.

Тадић поручио да никада није била гора ситуација, те да су људи у страху за своје здравље и живот.

-Постоји много породица у Драгочају које имају малу дјецу и замислите како је њима на овој врућини без воде. Да ли се ико у Градској управи Бањалука или Водоводу пита како ти људи живе. Шта је са људима који имају стоку – поручује Тадић.

Он је рекао да су мјештани већ два пута организовали протесте, а у недјељу увече су зауставили и саобраћај на главном путу.

-Уколико се овај проблем хитно не реши, бићемо приморани на нове протесте, а који ће бити доста већи и опет ћемо блокирати пут, позваћемо становнике и других насеља и ако треба блокираћемо и Градску управу – истиче Тадић.

Према његовим ријечима, Градска администрација не схвата у каквом проблему се налазе људи у Драгочају.

-Када смо организовали прве протесте дошла нам је савјетница градоначелника да каже како воде нема ни у Барселони!? Можда нема ни воде у Барселони, али тамо сигурно гинеколог није директор Водовода. То је само показало колико им обичан народ није битан, због тога су мјештани бурно реаговали на њене изјаве – појаснио је Тадић.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови