Пред препуним Банским двором ДЕМОС изабрао кандидате за одборнике у Скупштини града

30/06/2024

Бански двор је данас био мален да прими све који су хтјели да присуствују проширеној сједници Градског одбора Демоса Бања Лука на којој је изабрана листа кандидата за одборнике у Скупштини града. За носиоца листе изабран је предсједник Градског одбора Боран Босанчић.

Босанчић је рекао да је Предсједништво Градског одбора Демоса мјесецима веома пажљиво бирало и састављало листу од 35 кандидата који су доказани у својим професијама, али и као добри домаћини и породични људи.

„Ја сам добио подршку да будем носилац листе. Данас није лако бити Демос у Бањој Луци, али је часно и поштено. Први смо устали против градње небодера у Борику и предложили да на том мјесту буде изграђена јавна гаража. Такође, рекли смо да нема довољно асфалтираних путева у сеоском подручју. Ми смо први рекли да нема довољно паркинг мјеста у граду и да је одлука о поскупљењу пркинга донесена на незаконит начин” – поручио је Босанчић.

Он је рекао да је Демос први истакао проблем недостатка вртића у Бањој Луци, те да је указао и на проблеме са подстицајима у пољопривреди.

„Дали смо подршку да се гради споменик палим борцима одбрамбено-отаџбинског рата, на паркингу у центру града, јер погинули борци не смију бити дио политичких обрачуна. Подржали смо и бесплатне аутобуске карте за пензионере, као и издавање бесплатних грађевинских дозвола – рекао је Босанчић.

„Слободни смо и незавсини и одговарамо само грађанима Бање Луке“, рекао је Босанчић и истакао чињеницу да иза Градског одбора Демоса не стоје никакви тајкуни.

„Морамо имати три одборника и на тај начин бићемо стабилан политички субјекат. Спремни смо да водимо Бању Лука ка напретку“ поручио је Босанчић.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић је рекао да сви кандидати Демоса заслужују пуну пажњу.

„У октобру ће се показати да смо изабрали праве људе. Они заслужују пуну пажњу грађана. ДЕМОС у Бањој Луци је сада веома добро организован и очекујемо знатно већу подршку грађана на предстојећим локалним изборима – истакао је Чубриловић.

„Пут компромиса и слоге је један од најтежих, али и најбољих, а тај пут је одабрао Демос“, поручио је Чубриловић и истакао да ова странка жели да гради бољу будућност за све грађане.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови