ЂУРО ЧУБРИЛОВИЋ: Без дилеме – приоритет je изградња колектора за отпадне воде

04/09/2024

У циљу унапређења услова живота грађана Бање Луке, заштите животне средине и спречавања константне деградације екосистема Врбаса, приоритет новог сазива Скупштине Града Бања Лука мора да буде изградња колектора за отпадне воде које се сада непречишћене директно излијевају у Врбас.

Ово је изјавио Ђуро Чубриловић, одборник ДЕМОС у Скупштини Града. Он је подсјетио да је непостојање колектора и постројења за прераду отпадних вода један од највећих проблема Бање Луке и да о томе градске власти говоре деценијама, али да константно изостаје коначна реализација овог за град најзначајнијег пројекта.

– Постоје стари пројекти изградње колектора, рађени су и нови, најављиване студије, али град никако да добије толико очекивани колектор. То јесте велика инвестиција која изискује значајна финансијска средства, али када је у питању здравље наших грађана, то нема цијену, као и друге вишеструке користи које би град имао – наводи Чубриловић.

Он истиче да чист Врбас треба да буде императив наредног сазива Скупштине и та инвестиција мора да буде приоритетна у односу на друге, мање значајне пројекте.

Чубриловић је похвалио уређење обале Врбаса, али, како је навео, реконструкцијом обале, те повећањем броја шетача и туриста, проблем улијевања непрерађених фекалних и других отпадних вода у Врбас постао је још видљивији, што је додатан разлог да се овај проблем хитно рјешава.

– Није спорно да је за све нас веома значајно уређење шеталишта поред Врбаса, и сам сам то подржао, али сматрам да се можда требало радити обрнутим редослиједом. Прво је требало ријешити проблем отпадних вода, што је од круцијалног значаја за град, а затим уљепшавати обале – додао је Чубриловић.

Он је навео да је, као одборник Скупштине града, увијек подржавао конструктивне приједлоге који доприносе развоју Бање Луке и унапређују услова и квалитета живота грађана.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови