Жељко Савић: Ратко Јокић ми не дозвољава приступ званичним документима

22/07/2024

Желим да обавијестим јавност да господин Ратко Јокић, који је незаконито постављен за директора предузећа “ДЕПОТ”, ми не дозвољава приступ документима, иако законски имам право на то, рекао је Жељко Савић.

Подсјетимо, Жељко Савић је прошле седмице нелегално смијењен са мјеста директора ДЕПОТ-а, а на његово мјесто мимо свих законских процедура је постављен Јокић.

Савић истиче да је затражио приступ званичним документима, али да је Јокић одбио његов захтјев.

-Он је узео књигу протокола и не дозвољава ми приступ, иако сам званично затражио и на то имам право – каже Савић.

Подсјећамо да је моја смјена са позиције директора извршена незаконито, односно да је нови директор постављен мимо свих прописа и законских процедура.

Напомињем и да је  исти дан замијењена брава и да је Јокић сјео у фотељу директора, иако није извршена примопредаја и записник о преузимању.

Због ових неправилности и ускраћивања права на приступ документима, бићемо приморани да поднесемо тужбе код надлежних судова и инспекција како би заштитили своја права и осигурали поштовање закона, те заштитили фирму од страначког запошљавања и уништавања свего што смо добри постигли протеклих година.

-Бојимо се да ће ново руководство ову фирму искористити за “ухљебљавање” својих чланова, те да ће нестручним пословањем уништити фирму – поручује Савић.

Савић истиче да ће сутра ујутру ићи у ДЕПОТ да му лично уруче документа, а о чему ће такође обавијестити представнике медија.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови