ДЕМОС у Бањој Луци очекује три одборничка мандата

07/09/2024

Циљ ДЕМОСА на предстојећим локалним изборима јесте три одборничка мандата у Скупштини града Бања Лука, истакао је Боран Босанчић, носилац листе ДЕМОСА за Скупштину града Бања Лука.

Он је додао да очукује да неће бити могуће формирање будуће скупштинске већине без одборничког клуба ДЕМОС-а.

„Позивам грађане да нас подрже јер мислимо да је вријеме да већу подршку грађана добије једна народњачка странка која ће радити у интересу свих грађана“, истакао је Босанчић а не да гледамо само међусобне оптужбе двјиу политичких групација у Бањој Луци.

Предвођени руководством странке, кандидати з аодборнике и чланови ДЕМОС-а своју кампању започели су шетњом центром града и лијепљењем прве плакате на Тргу Крајина.

„Залагаћемо се за коначно рјешење путне инфраструктуре на сеоским подручјима, за завршетак водоснабдијевања, за енергетску ефикасност, за обнову фасада и кровова на страим зградама, за изградњу пречистача отпадних вода, за изградњу треће фазе фабрике воде у Новоселији. То су неки основни циљеви које ћемо прокламовати у нашој кампањи“, изјавио је Босанчић.

ДЕМОС се веома озбиљно припремио за ове локалне изборе, изјавио је предсједник Демократског савеза (ДЕМОС) Републике Српске Недељко Чубриловић.

„Имамо озбиље листе, у свим срединама. Овд‌је у Бањој Луци, очекујемо да имамо значајнији утицај у новофорнираној скупштинској већини у Скупштини града, тако да престане ријалити политика, да грађани имају конкретизацију многих приједлога који долазе од људи који су остварени“, каже Чубриловић.

„Треба нам мање естраде, а више системских рјешења“, изјавила је Радмила Коцић Ћућић, кандидаткиња за одборника.

„Треба нам политика која препознаје праве проблеме грађана, политика која ће учиунити да Бања Лука има све оне услове за младе које имају други европски градови. Ми имамо људе који знају, који могу и хоће нешто ново да ураде“, нагласила је Радмила Коцић Ћућић.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови