ДЕМОС: Из буџета Бања Луке да се издваја два одсто за спорт

15/09/2024

ДЕМОС се залаже и инсистираће на томе да се из буџета Бање Луке убудуће за спорт издваја два, умјесто један одсто средстава као што је било сада, рекао је носилац листе ДЕМОС-а на предстојећим локалним изборима Боран Босанчић.

Босанчић је рекао да Бања Лука, не само да недовољно издваја за спорт, већ да и оно што даје углавном касни.

„Апеловаћемо да се средства клубовима исплаћују на вријеме и да се планирају у износу два одсто. Буџет Бање Луке је 190 милиона КМ и јасно је да износ од један одсто није довољан и да угрожава опстанак многих спортских колектива. Циљ нам је да д‌јецу склонимо са улице и усмјеримо ка спорту“ поручио је Босанчић.

Он је као добар примјер навео и ЈУ СЦ Борик, која је направила значајан искорак и много боље функционише од доласка господина Талића.

Кандидат за Скупштину Бање Луке и бивши рукометаш “Борца” Борис Ђого истакао је да омладина сваком друштву мора бити приоритет, а њен развој кроз спорт значајан пут ка здравом друштву.

Он сматра да, између осталог, приоритет треба дати школама пливања, које требају бити приступачне за сву д‌јецу.

Према његовим ријечима, проблем Бање Луке је и недовољан број спортских објеката, поготово оних са одговарајућим димензијама.

Ђого је оцијенио да град Бања Лука мора већу пажњу посветити унапређењу квалитета професионалног спорта, на чему ће инсистирати ДЕМОС.

Кандидат ове странке за Скупштину града, Синиша Џида, који је бивши карате репрезентативац Српске, сматра да је неопходна посебна дворана за све борилачке спортове.

Осим тога, додао је он, мора се водити рачуна да се обезбиједе бесплатни тренинзи за д‌јецу из социјално угрожених породица, самохраних родитеља и д‌јецу без родитеља.

Кандидат Никола Лубурић, који је бивши члан фудбалског клуба Борац, са којим је освоји куп и титулу првака БиХ, истакао је да Град Бања Лука није посветио довољно пажње спорту. Осим фудбала, сви остали спортови су запостављени.

Он истиче да буџет који се одваја за спорт није довољан.

„Путујући по Европи видио сам како људи озбиљно улажу у спорт који је стуб сваког друштва. Под хитно се морамо више бавити спортом, када прођем за одборника залагађу се за спорт, јер стварно желим да га унаприједимо“ поручио је Лубурић.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови