БОРИС ЂОГО: Развијањем спорта, помоћи ћемо развој Бање Луке

13/09/2024

„Када је у питању спорт у Бањој Луци, од професионалног, аматерског, рекреативног или школског, ми у свим сферама прилично каскамо за регијом“, сматра успјешни спортиста и вишегодишњи спортски радник Борис Ђого, који је кандидат Демоса за одборника у Скупштини града Бања Лука.

Он наводи да је евидентан проблем недовољног броја спортских терена и дворана и да се, уопште, не улаже довољно у спорт, иако се у неким спортовима постижу завидни резултати.

„Најбољи показатељ односа према спорту јесте стање у фудбалском клубу ‘Борац’, који је ове године остварио запажене резултате и на најбољи начин представља наш град. Чињеница је да тај клуб има вишеструко мањи буџет у односу на клубове против којих је играо“, наводи Ђого.

Каже да је слично стање и у рукомету, као највећем спортском бренду Бање Луке, али је незавидно стање и у другим колективним и индивидуалним спортовима.

„Значај спорта се огледа и у томе што наши најмлађи препознају себе у својим идолима и почињу да се баве спортом. На тај начин јачамо темеље нашег друштва са здравим генерацијама младих који стичу јак и позитиван осјећај припадности локалној заједници“, указује Ђого и наводи да Бања Лука, несумњиво, треба више пажње и средстава да уложи за подстицај младима да се баве спортом.

„Неопходно је инсистирати на стварањима квалитетнијих програма у сарадњи са републичким институцијама, првенствено у реализацији пројеката квалитетнијих градских лига наших најмлађих“, истиче Ђого.

Он сматра да Бања Лука треба да буде иницијатор да се уведе обавезна школа пливања, јер смо, како каже, свједоци бројних трагичних дешавања по базенима, ријекама и језерима на нашим просторима.

„До сада је то било на нивоу пилот пројекта. Ми ћемо се залагати за увођење обавезног похађања школе пливања због здравља омладине, али и да д‌јелујемо превентивно како бисмо спасили младе од евентуалног утапања“, наводи Ђого и додаје да ће се, као спортиста и спортски радник, и у будуће залагати на афирмисању спорта међу младима, већем издвајању средстава за развој спорта и стварању могућности зазначајније успјехе у спорту.

„Развијањем и унапређењем спорта, ми ћемо на најбољи могући начин помоћи развој друштва и наше Бањалуке“, истиче Ђого.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови