Боран Босанчић: Алармантна ситуација са вртићима у нашем граду

15/08/2024

Ситуација са пријемом дјеце у градске вртиће у Бањалуци достигла је алармантне размјере и подаци које смо данас добили су поражавајући, поручио је предсједник ГО ДЕМОС Бањалука Боран Босанчић.

Појашњава да је ове године у вртиће примљено мање од 400 дјеце, док је испод црте остало чак око 2.300 малишана.

-Ови подаци су поражавајући и указују на озбиљан проблем са којим се суочавамо. Подсјећам, да смо ми први указали на потребу за повећањем субвенција за родитеље и добро је да је дошло до тога, али наглашавамо да то није трајно рјешење које може одговорити на растуће потребе за предшколским образовањем – појашњава Босанчић.

Такође је подсјетио и да ДЕМОС већ дуже времена апелује на градске институције да морају што хитније кренути у изградњу нових вртићa, али и да се  постојеће градске просторије преуреде у вртиће како би се бар донекле смањио притисак на тренутне капацитете.

-Посебно је забрињавајуће то што су се појавиле информације да поједини приватни вртићи опет најављују поскупљења, искориштавајући ову тешку ситуацију у којој се родитељи налазе. Ово је тежак ударац на родитеље у Бањалуци и треба забранити поскупљење приватних вртића – каже Босанчић.

Такође, веома је битно да сви градски вртићи имају педагоге, психологе и да испуњавају све стандарде.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови