ЂУРО ЧУБРИЛОВИЋ: Хитно испитати наводе у вези са гробним мјестима

23/09/2024

Ђуро Чубриловић, одборник ДЕМОС-а у Скупштини града Бањалука, позива надлежне институције да хитно реагују и утврде да ли су истините тврдње у вези са наводним малверзацијама гробним мјестима у Градском гробљу којим је управљао кадар Социјалистичке партије Српске Горана Селака, јер грађани морају што прије сазнати истину.

Иако ми је тешко повјеровати да је неко спреман да тргује и гробним мјестима и да на такав начин наводно стиче материјалну корист, моја обавеза је као одборника и грађанина Бањалуке да позовем надлежне да што прије утврде истинитост ових навода, прије свега, због узнемирених грађана, рекао је Чубриловић.

Уколико се, како је навео, покаже да је заиста било малверзација са гробним мјестима и да се Селаков кадар поигравао и са мртвима и породицама преминулих грађана, онда ти морају да одговарају.

– У том случају, све странке би требало да се ограде од партије чији су чланови спремни на овакве гнусне и бесрамне радње. Са таквима нема коалиције ни по коју цијену и надам се да ће све странке слиједити примјер ДЕМОС – истакао је Чубриловић, изражавајући наду да су ове тврдње, ипак, неистините и да су само дио прљаве политичке кампање.

– Лично се надам да ови наводи нису тачни због грађана који су били принуђени да користе услуге ове јавне установе. Такође, ако се утврди да наводи нису тачни, онда треба да одговарају они који су их пласирали у јавност, јер људи који су куповали гробна мјеста и који су сахранили своје најмилије, не заслужују да пролазе ову агонију и неизвјесност – рекао је Чубриловић.

Он је подсјетио да је кадар Селаковог СПС незаконито преузео руковођење Депотом, предузећем које је до тада пословало позитивно.

– Сада смо озбиљно забринути и за ово предузеће, јер ако су спремни да наводно варају у Градском гробљу, на шта су тек спремни у пословима са депонијом – рекао је Чубриловић који је поново кандидат ДЕМОС за одборника, још једном наглашава потребу хитне реакције надлежних институција како би све дилеме биле разјашњене и како би узнемирени грађани сазнали истину.

 

 

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови