Ђуро Чубриловић разочаран што је са дневног реда скинута одлука о изградњи колектора: Живимо у граду на ријеци, а возимо се 50 километара да прошетамо крај чисте ријеке

16/05/2024

Мислио сам да је коначно дошло вријеме да се донесе одлука о изградњи колектора на ријеци Врбас у Бањалуци, али га је комисија скинула са дневног реда сједнице Скупштине града Бањалука.

Рекао је ово видно разочарани одборник ДЕМОС-а Ђуро Чубриловић.

Он је у свом излагању у Скупштини истакао да је био присутан на задњем колегијуму и да је видио да се тада указала прилика да ова тачка дође до колегијума, пошто се раније рушила на комисији.

-Нажалост, на моју велику жалост оборена је на комисији, мислио сам да је напокон дошло вријеме да усвојимо  регулациони плана за колекторе и да напокон кренемо да чистимо наш Врбас. Међутим, то се није десило јер та тачка није дошла на Скупштину – истакао је Чубриловић.

Током свог излагања он је рекао да имамо ријеку у свом граду, али да смо спремни да са породицама сједнемо у аутомобиле и да се возимо и до 50 километара да би прошетали крај неке друге чисте ријеке.

-Имамо ријеку испред носа, али управо због тог носа је проблем, та ријека толико смрди  и осјети се да не можемо изаћи да прошетамо поред ње. Имамо град на ријеци и ми се тако понашамо према њој, жао ми је што су колеге из комисије скинуле ову тачку са дневног реда – рекао је Чубриловић.

Он је поручио да се нада да ће нека нова скупштинска већина која ће доћи у новембру или децембру имати снаге да изгласа ово и да се крене у изградњу колектора.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови