ЂУРО ЧУБРИЛОВИЋ: ДЕМОС ће имати једну од најквалитетнијих изборних листа

01/12/2023

Посебно нас радује чињеница да нам приступа све већи број младих, који, уз наше искусне и стручне кадрове, дају нову енергију ДЕМОС-у. Наш програм је усмјерен на рјешавање питања обичног човјека. Сигуран сам да ће гласачи то препознати и дати нам значајну подршку! – изјавио је члан Предсједништва Градског одбора Демократског савеза (ДЕМОС) Бања Лука и одборник у Скупштини града, Ђуро Чубриловић.

Он каже да подршка грађана ДЕМОС-у је сваким даном све већа, јер је политика ДЕМОС-а усмјерена на рјешавање проблема обичног човјека. Посебно нас радује чињеница да нам приступа све већи број младих, који, уз наше искусне и стручне кадрове, дају нову енергију партији. Увјерен сам да ће листа ДЕМОС-а за локалне изборе наредне године бити једна од најквалитетнијих и сигуран сам да ће гласачи то препознати и дати нам значајну подршку.

– ДЕМОС је израстао у снажну и веома добро организовану политичку партију, са све већом подршком народа, како у Бањој Луци, тако и широм Републике Српске. Пошто сам пуно присутан на терену са нашим чланством примјећујем да нам прилази све већи број грађана, првенствено младих, са жељом учлањења у странку. Млади људи виде ДЕМОС као странку гдје могу да дођу до изражаја њихове идеје и да ми као странка радимо на рјешавању њихових проблема – рекао је Чубриловић.

На којим питањима и програмима ће ДЕМОС да базира кампању за локалне изборе 2024. године?

ЧУБРИЛОВИЋ: Програм ДЕМОС-а, не само за локалне изборе који ће бити одржани идуће године, него и за сваке изборе у суштини је исти, а то је помоћ у рјешавању проблема са којим се грађани свакодневно сусрећу. Зато ДЕМОС, као одговорна политичка организација, увијек на руководеће позиције поставља стручне и искусне људе, који могу допринијети рјешавању проблема.

Која су то најважнија питања и проблеми које градска власт мора хитно да рјешава?

ЧУБРИЛОВИЋ: Има ту доста проблема које треба рјешавати, али оно што се прво примјети по доласку у град је недовољан број паркинг мјеста, у ужем и ширем центру Бање Луке. Још један од проблема је рјешавање питања градског превоза. Добио сам доста жалби грађана на број и термине полазака аутобуса на неким линијама градског превоза. Такође, велики проблем са којим су се сусрели грађани Бање Луке, који живе на сеоским подручјима, су честе рестрикције у водоснабдијевању. То је недопустиво! Одлучно и снажно ћемо се залагати да се тај проблем ријеши.

Као одборник у Скупштини Града Бања Лука, како оцјењујете рад извршне градске власти у овој години?

ЧУБРИЛОВИЋ: Већ три године сам одборник и морам да примјетим да градска власт на челу са градоначелником сваке године ради све боље и мислим да је наша критика као скупштинске већине допринијела томе. Без обзира на то, што смо ми дио скупштинске већине која је опозиција градоначелнику, не можемо да кажемо да су неке одлуке и неки приједлози били погрешни као нпр. бесплатни уџбеници, бесплатне аутобуске карте за поједине категорије, бесплатна легализација, субвенције вртићима и ми смо као одговорна странка свему овоме дали подршку. По мом мишљењу, можда једна од најбитнијих ствари је градња спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске. Морам да нагласим да је ДЕМОС једини од коалиционих странака јавно дао подршку да се споменик настави градити на мјесту гдје је започета градња.

Шта највише замјерите градоначелнику Бања Луке Драшку Станивуковићу?

ЧУБРИЛОВИЋ: Градоначелнику највише замјерам то што нам у посљедњих годину дана долази јако пуно захтјева за субвенције градских предузећа („Водовод“, „Топлана“, „Аквана“, ЗИБЛ). Мислим да би градоначелник требао да обави разговор са менаџментом тих предузећа да се ријеше ови проблеми и спријечи гомилање дугова. Још једна од ствари које замјерим градоначелнику, али и скупштинском руководству су чести сукоби на релацији градоначелник – предсједник Скупштине града. Јасно је да ту нема побједника, а да су губитници грађани и Град Бања Лука.

Како гледате на започете инфраструктурне пројекте у граду и евидентне проблеме –  саобраћајне гужве и недостатак паркинг-мјеста…?

ЧУБРИЛОВИЋ: Довољно је једном да сједнете у ауто и примјетиће велике саобраћајне гужве, али и много градилишта на саобраћајницама које ће, по завршетку, сигурно смањити гужве. Ту првенствено мислим на кружни ток код тврђаве Кастел и проширење неких улица са двије на четири траке. Добили смо најаве од градске власти да ће доћи до изградње нових паркинг-простора и нових кружних токова у наредној години, чиме ће, надам се, ови проблеми бити ријешени. Наравно, одборници ДЕМОС-а су ту да подрже све што је у интересу грађана и града Бања Луке, али да и критикујемо оно што сматрамо да је лоше.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови