Шибаревић: Поздрављамо одлуку да се исплате субвенције за пољопривреднике

31/01/2024

Поздрављамо одлуку градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића који је саопштио да ће данас бити исплаћене субвенције за пољопривреднике, рекао је потпредсједник  ГО ДЕМОС Ненад Шибаревић.

Он је истакао да су субвенције за пољопривреднике касниле задњих мјесеци, што им је отежавало рад.

– Још током 2023. године комисија из Градске управе обишла је терен и одлучено је колико треба подстицаја исплатити пољопривредницима.  Међутим, због сукоба на релацији градоначелника и скупштинске већинe, испаштали су пољопривредници, јер он није био исплаћен – појаснио је Шибаревић.

Додао је да су се због тога више пута састајали са градоначелником и вршили притисак на њега да донесе одлуку да се ова средства исплате и то је дало резултате.

– Данас су та средства исплаћена и то ће олакшати свим пољопривреднима. И сам се бавим пољопривредом и знам колико то значи људима. Треба оставити сукобе са стране када се ради о помоћи људима, ДЕМОС се управо залаже за права обичног човјека  – поручио је Шибаревић.

Он је додао и да је договорено је да програм Центра за пољопривреду и село буде на скупштини у фебруару како би се на вријеме могли додјелити подстицаји, највјероватније у априлу или мају кад се врши прољетна сјетва.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови