Утврђене основне политике Градског одбора ДЕМОС-а Бања Лука

26/10/2023

Предсједништво Градског одбора ДЕМОС-а Бања Лука, на својој 5. сједници, утврдило је основне политике ове странке на нивоу Града.

ДЕМОС ће се залагати да у року од четири године буде асвалтирано 200 километара приградских путева и градских улица које немају адекватан асвалт.

Реализација овог пројекта је веома реална јер је потребно обезбиједити кредитна средства у износу од 20 милиона КМ и на тај начин ријешити једно од најважнијих инфраструктурних питања на подручју Бање Луке.

ДЕМОС ће се залагати да се издвајају већа средства за подстицаје у пољопривреди, а најмање три милиона на годишњем нивоу како би се унаприједила пољопривреда, а посебно производња здраве хране.

ДЕМОС ће се залагати да сва дјеца добију мјесто у јавним вртићима. За то је потребно изградити нове вртиће или прилагодити празне учионице у подручним одјељењима основних школа у које могу да буду смјештена дјеца вртићког узраста.

Такође, ДЕМОС ће промовисати популациону политику која подразумијева подршку младим брачним паровима, мајкама са троје и више дјеце, а једна од подршки јесте и обезбијеђење мјеста у јавним вртићима за сву дјецу на подручју града.

У наредном периоду, ДЕМОС ће представити пројекат „Култура доступна свима“ који ће предвидјети промоцију препознатљивих културних вриједности и извршити децентрализацију на подручју цијеле територије града Бања Лука, што подразумијева доступност културних садржаја и у мјесним домовима културе.

Једна од кључних политика ДЕМОС-а, у наредном периоду, биће и посвећивање посебне пажње борачко-инвалидској популацији, породицама погинулих и логорашима из одбрамбено-отаџбинског рата.

ДЕМОС сматра да је неопходно у буџету града планирати већа средства за подршку пројектим који ће бити намијењена припадницима борачке популације, посебно незапосленима.

Такође, ДЕМОС ће посебну пажњу посветити и рјешавању еколошких питања, посебно чишћењу ријека и уређењу зелених површина.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови