Умјесто небодера у Борику, направити јавну гаражу са 600 мјеста

10/06/2024

Поводом најављених измјена регулационог плана за насеље Борик, желимо још једном да изнесемо наш приједлог, а који ће олакшати живот нашим суграђанима.

Рекао је предсједник ГО ДЕМОС Бањалука Боран Босанчић и истакао да предлажу да се на мјесту планираном за изградњу нових небодера изгради јавна гаража. Он је истакао да су против идеје да се на малој пијаци у Борику праве небодери од 15 спратова.

-Овај приједлог није нов, у децембру прошле године смо предлагали исто рјешење, сматрајући да би изградња гараже допринјела побољшању квалитета живота у нашем насељу – рекао је Босанчић.

-Насеље Борик је већ добро уређено, са довољно стамбених објеката и других садржаја. Изградња нових зграда на предвиђеној локацији није потребна и може негативно утицати на квалитет живота становника. Са друге стране, изградња гараже би олакшала проблем паркирања, смањила саобраћајне гужве и повећала сигурност на улицама – појашњава Босанчић.

ДЕМОС је направио планско рјешење за гаражу, према којем би овај објекат имао три спрата, а и сам кров би био искористив.

У приземљу би се налазили пословни простори гдје би могле бити смјештене занатске радње, маркети и продавнице,  а на спратовима гараже.

– Мјештани Борика немају довољно паркинга,  када дођу кући са посла морају се возати да би нашли паркинг. Ова гаража би тај проблем ријешила, ту би било мјеста за 500-600 аутомобила – поручио је Босанчић.

Према новом нацрту регулационог плана који је предложила Градска управа Бањалука у Борику ће се на двије атрактивне локације градити небодери.

Према новом регулационом плану на мјесту такозване мале пијаце планирана су два небодера један од 14, а други од 15 спратова.

Босанчић је поручио да ће доставити писмене примједбе на регулациони план, а који се налази на јавном увиду.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови