Станаревић: Послије ауто-пута Бањалука-Београд слиједи градња ауто-пута Сарајево-Београд

15/09/20220

Вршилац дужности директора предузећа “Аутопутеви Републике Српске” Слободан Станаревић изјавио је да ће се послије изградње дионице ауто-пута Бањалука–Београд кренути са изградњом ауто-пута Сарајево-Београд.
Он је истакао да је до сада уговорима покривено 60 одсто дионице, односно 120 километара ауто-пута Бањалука–Београд те да је остало да се уговори градња још 80 километара аут-пута који ће повезати ова два града.
 
Станаревић је данас на свечаности поводом почетка изградње дионице ауто-пута Рача-Бијељина нагласио да се ради на јединственој таг наплати путарине /електронско плаћање путарине/ у БиХ и Србији.
– Када ми то усагласимо, прелазимо на хрватске “Аутоцесте” да усагласимо барем дионицу Београд-Загреб, тако да се може очекивати у наредном периоду јединствена таг наплата – рекао је он.
Данас је у Бијељини одржана свечаност поводом почетка изградње дионице ауто-пута Рача-Бијељина којој су присуствовали предсједници Републике Српске и Србије, Жељка Цвијановић и Александар Вучић, српски члан Предсједништва Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, премијер Радован Вишковић, министар саобраћаја и веза Српске Недељко Ћорић, те министри у Савјету министара и Влади Србије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови