Свјетлана Радусин: Повратак достојанства у скупштинске клупе

20/09/20220

БАЊА ЛУКА, 19. септембра – Демократски савез – ДЕМОС једна је од ријетких политичких странака, која у први план ставља младе кадрове, даје им простора да сами креирају сопствени пут и политички идентитет, подржава их у остварењу њихових идеја и идеала, како би заједнички дошли до циља – успјешне и просперитетне Републике Српске.
 
Енергија младости и искуство нешто старијих колега, према мишљењу Свјетлане Радусин, кандидата ДЕМОС-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске, најбоља су комбинација за успјех и то ће се показати већ 2. октобра 2022. године на бирачким мјестима.
 
-Вјерујем да је младост носилац промјена, енергије и добре климе. Уз нас, који имамо довољно животног и радног искуства, то је добитна комбинација – нагласила је она.
 
*Кандидат сте ДЕМОС-а на предстојећим Општим изборима, кажите нам шта је то био Ваш мотив да се кандидујете?
 
РАДУСИН: Мој мотив су, најкраће речено, емоције. Љубав према домовини, срећа када видим да се нешто развија, напредује, туга због одласка младости, бол због небриге за оне који сами не могу да брину о себи.  Мислим да имам довољно и радног и животног искуства да дјелујем, да радим на промјенама, што је, уједно и мој други мотив.
 
*Зашто мислите да грађани треба свој глас да дају листи ДЕМОС-а и Вама?
 
РАДУСИН: Кандидати на листи ДЕМОС-а су млади, изузимајући пар колега и мене, који смо у неким зрелим годинама. Вјерујем да је младост носилац промјена. Иако свако од нас има изражену индивидуалност, дјелујемо тимски, складно, допуњавамо се и мислим да ту енергију треба ширити.
 
*Кандидат сте за посланика, мислите ли да су скупштински сазиви у протеклом периоду оправдали своју улогу или су више били полигон за свађе и ријалити политику?
 
РАДУСИН: Нећу открити ништа ново ако кажем да смо често свједочили недостатку културе дијалога у скупштинским клупама. Задовољство је имати прилику рећи да су представници ДЕМОС-а достојанствено обављали своје задатке. Надам се да ће у времену које слиједи то бити нешто што се подразумијева и да ће уз проблеме које имамо, овај први бити ријешен и да о њему нећемо више полемисати. Долазим из сектора основног васпитања и образовања и могу слободно рећи да наши ученици често могу бити примјер како комуницирати и на дебатној основи, а да не угрозите личности у своме окружењу.
 
*Како видите Републику Српску кроз четири године?
 
РАДУСИН: У наредне четири године нашој Републици треба пружити могућност да се развија из свих својих капацитета, стварати бољи стандард, перспективу и изнад свега сигурност, што је пресудно за  гашење тенденције одласка младих и њихових породица у иностранство. Од развијенијих земаља требамо преузимати искуства и моделе, али тек након што их прилагодимо нашем поднебљу, у сваком смислу. Своје ресурсе требамо користити мудрије, од наше земље, шуме и воде можемо живјети тако да нам други завиде.
 
*Која је Ваша порука бирачима?
 
РАДУСИН: При избору кандидата, прије гласања, гласачи нека провјере, испитају, сазнају шта је тај кандидат остварио, какви су му капацитети, јер обећања знамо сви дати.Моја залагања ће свакако бити усмјерена и на најмлађу  и најстарију популацију за које често други доносе одлуке, те желим да у нашој дивној Републици створимо оптималне услове за  здраво одрастање и достојно старење. Да нисам оиптимиста, не бих била на листи, овако се испред мене налази број 11, двије јединице које представљају почетак и хоћу да вјерујем да је и то добар знак. Будите одговорни према себи и другима, изађете на изборе, да подржите кандидате на листи ДЕМОСА и гласате и за мој број 11!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови