Саша Ловрић из СДС-а прешао у ДЕМОС: Овдје сам препознао одговорне људе који воде реалну политику

24/11/2023

Саша Ловрић, дугогодишњи члан  Главног одбора СДС, данас је приступио Демократском савезу (ДЕМОС), а чланску карту уручио му је предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бања Лука, Боран Босанчић.

Босанчић је најавио да ће Саша Ловрић на сљедећој сједници бити коптиран и постаће пуноправни члан Градског одбора ДЕМОС Бања Лука, након чега ће бити изабран за члана Предсједништва Градског одбора.

– Мој циљ рада у опозицији је био, не да рушим власт, већ да нешто промијеним на боље – изјавио је Саша Ловрић и додао да је напустио СДС зато што његове идеје, у тој странци, нису биле прихваћене на адекватан начин.

Ловрић је рекао да је прије извјесног времена напустио СДС, а да је ДЕМОС-у приступио због људи које је препознао као конструктивне, одговорне и људе који воде умјерену и релану политику.

Он је истакао да ће, заједно са својим пријатељима и онима са којима је доскора био активан у опозиционој странци, свој политички рад и дјеловање убудуће остваривати у оквиру ДЕМОС-а.

Ловрић је додао да цијени да ће ДЕМОС, послије наредних локалних избора, по броју одборника бити друга или трећа странка у Градској скупштини Бање Луке.

– ДЕМОС је у септембру ове године у Градски одбор примио 60 нових чланова, а у децембру ћемо организовати пријем за нових 30 чланова – рекао је предсједник ГО Боран Босанчић и најавио да постоји све већа заитересованост, посебно младих, да постану пуноправни чланови ДЕМОС-а.

Босанчић је истакао да је Градска организација ДЕМОС-а Бања Лука респектабилна политичка организација која нуди конкретна и спроводива рјешења и додао да, послије наредних локалних избора, у Бањој Луци неће бити могуће формирати власт на локалном нивоу без ДЕМОС-а.

– ДЕМОС је отворена странка за све оне који желе да се друштвено ангажују у овој политичкој опцији – истакао је Босанчић и најавио да ће ускоро бити организован пријем за нове чланове Градске организације ДЕМОС-а.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови