Предсједник ГО ДЕМОС Бањалука Боран Босанчић поручио да је недопустиво увођење редукције воде

14/07/20230

Предсједник ГО ДЕМОС Бањалука Боран Босанчић поручио да је недопустиво увођење редукције воде
Недопустиво је да се током љетних мјесеци искључује вода у Драгочају и другим приградским насељима, а када температура сваки дан прелази 30 степени, поручио је ово предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука Боран Босанчић.
Босанчић је рекао да су га мјештани Драгочаја протеклих дана обавијестили да се планира увођење редукције воде у овом насељу, те је истакао да се овај проблем мора што прије ријешити.
– Мјештани Драгочаја кажу да се прошле године дешавало да и по десет дана немају воде, те да су мислили да је тај проблем ријешен. Позивам руководство „Водовода“ али и Градску управу Бањалука да озбиљно приступи овом проблему и да се што прије нађе рјешење како не би дошло до искључења воде – поручио је Босанчић.
Он је додао да је и из других приградских насеља као што су Кола, Доња Кола и Рекавице добио жалбе због најављених редукција воде.
– Ради се о великим насељима гдје живи велики број људи, због чега су забринути за здравље. Не смије се дозволити да у 21. вијеку људи који живе у главном граду Републике Српске, воду морају скупљати у канистере и флаше – нагласио је Боран Босанчић.
Каже да је похвално што су уведени бесплатни прикључци за воду, али то мора и да прати изградња водоводне мреже и усавршавање постојећих водоводних система како не бисмо имали прикључке без воде.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови