Почела изградња нове кружне раскрснице у Борику

16/04/2024

Mинистар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да ће изградња нове кружне раскрснице у Бањој Луци, на источном транзиту, допринијети осавремењавању укупног саобраћаја у граду.

Данас је званично почела градња нове кружне раскрснице на укрштању Булевара војводе Петра Бојовића и Алеје Светог Саве, укупне вриједности 2,3 милиона КМ и са роком за извођење радова од шест мјесеци.

Чубриловић истиче да је ово плод сарадње Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ и града Бања Лука, који ће допринијети осавремењавању саобраћаја у Бањалуци, повећању протока возила и смањењу гужви у јутарњим и вечерњим часовима, када је на овој раскрсници потпуно загушење.

„Надам се да ће по завршетку овог и будућих пројеката такви проблеми бити у потпуности ријешени. Добра сарадња града са институцијама Владе Српске сигурно даје и добре резултате и надам се да ће грађани Бање Луке бити задовољни“, рекао је Чубриловић.

Вршилац дужности директора „Путева Републике Српске“ Милан Дакић рекао је да су данас почели радови на другом у низа кружних токова.

„Јавно предузеће ‘Путеви Републике Српске’ заједно са градом Бања Лука, уз сагласност Владе Републике Српске, креће у изградњу новог кружног тока који је веома потребан Бањој Луци“, рекао је Дакић.

Он је навео да се наставља све што је договорено у протеклих пет до шест мјесеци, да се саобраћајнице града Бања Лука растерете колико је то могуће.

Градоначелник Драшко Станивуковић рекао је да се град заједно са Министарством саобраћаја и веза и „Путевима Републике Српске“ држи пароле да је увијек важно да се иде према напријед и да се рјешавају проблеми.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Борик 2 Милена Карлаш рекла је да обећања града иду у реализацију и да ће изградња кружних токова растеретити саобраћај не само у овом насељу, већ и у цијелом граду.

 

 

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови