ПОЧЕЛА ГРАДЊА КРУЖНЕ РАСКРСНИЦЕ НА УКРШТАЊУ ЗАПАДНОГ ТРАНЗИТА И УЛИЦЕ ТРИВЕ АМЕЛИЦЕ

15/04/2024

У Бањалуци је данас почела градња кружне раскрснице на укрштању Западног транзита и Улице Триве Амелице, укупне вриједности 2.452.000 КМ и са роком за извођење радова од шест мјесеци.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је Влада Републике Српске усвајајући програм рада јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ предвидјела да подржи локалне заједнице у настојањима да отклоне саобраћајне гужве.

„Бањалука је као највећи град нашла начин да приступи реализацији таквих пројеката. Бањалука ће градити укупно шест кружних токова. Министарство учествује у изградњи ове раскрснице и раскрснице на Источном транзиту, гдје ћемо сутра отворити радове“, изјавио је Чубриловић новинарима.

Он је рекао да ће се завршавањем двије раскрснице допринијети убрзаном протоку саобраћаја.

Чубриловић је извођачу пожелио да ради посвећено и квалитетно, истичући да вјерује да ће радови бити завршени прије рока потписаног уговором.

Вршилац дужности директора „Путева Републике Српске“ Милан Дакић рекао је да су данас почели радови на првом од низа кружних токова.

„Јавно предузеће `Путеви Републике Српске` заједно са Министарством саобраћаја и веза и градом Бањалука ушло је у неколико заједничких пројеката у изградњи низа кружних токова који су потребни Бањалуци“, нагласио је Дакић.

Он је додао да ће у наредних мјесец дана бити покренуто четири до пет нових заједничких инвестиција града Бањалука и „Путева Републике Српске“.

-Улазимо у један велики инвестицони циклус вриједности осам милиона КМ за оне најважније раскрснице, магистралне путеве који се тичу највећег града Републике Српске – нагласио је Драшко Станивуковић.

Истакао је да данас почињу радови на раскрсници улица Крајишких бригада и Триве Амелице, код пекаре „Бакал“, а план је да буде третирана и раскрсница Петрићевац, Паприковац, Росуље и Нова варош, код изворишта.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови