НЕДЕЉКО ЧУБРИЛОВИЋ: ШМИТОВЕ ОДЛУКЕ ДОДАТНО РАСПЛАМСАВАЈУ УЗАВРЕЛЕ СТРАСТИ У БиХ

28/02/20230

БАЊАЛУКА, 27. ФЕБРУАРА – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је Срни да одлука Кристијана Шмита да суспендује Закон о непокретној имовини Републике Српске није донесена у духу помирења и што се тиче Српске није одржива већ додатно распламсава ионако узавреле страсти у БиХ.
“Одлука која је донесена када је ријеч о Закону о непокретној имовини Српске сигурно ће доживјети неки други епилог, јер ће сигурно одреаговати Народна скупштина Српске”, рекао је Чубриловић.
Чубриловић је истакао да Шмит у континуитету наставља дјелатност која од почетка није прихваћена готово у цијелој БиХ, поготово у Српској.
Кристијан Шмит објавио је да је данас суспендовао примјену Закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти у Републици Сропској, саопштено је из ОХР-а.
Одлуку о томе Шмит је донио након ванредне сједнице Савјета за имплементацију мира.
Закон је усвојен крајем децембра прошле године у Народној скупштини Републике Српске, а према њему сва непокретна имовина коју користе власти Републике Српске, јединице локалне самоуправе, јавна предузећа, јавне установе и све друге службе припадају Српској.
Закон истог назива који је био првобитно усвојен почетком фебруара протекле године Шмит је суспендовао у априлу и донио одлуку о неспровођењу до одлуке Уставног суда БиХ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови