На Тјентишту одржан камп младих ДЕМОС-а

31/07/20220

Више од 200 младих активиста ДЕМОС-а присуствовало је тродневном кампу у Националном парку “Сутјеска” на Тјентишту. Организатор кампа је Републичка организација Младих ДЕМОС-а, предвођена предсједником Драганом Благојевићем и потпредсједником Ђорђем Којићем.
Којић истиче да је позитиван рад осјетно утицао на раст организације младих.
“Задовољни смо одзивом младих и изразито захвални руководству, посебно члану Предсједништва ДЕМОС-а Ацу Станишићу, који су одувијек имали слуха и разумијевање за жеље и интересе младих. Сигурни смо да ћемо наредних година организовати сличне забавно-едукативне посјете и да ће нас бити у још већем броју. На Сарајевско-романијској регији биљежимо све већи број младих чланова који цијене коректну политику ДЕМОС-а. За сада, на нашој регији, засигурно имамо најбројнију омладину”, закључио је Којић.
У склопу тродневног кампа организоване су журке и радионица Креативно-промотивног тима ДЕМОС-а о теми јавни наступ и пласирање политичких идеја младих кандидата. Овој радионици присуствовао је и предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић.
Млади су посјетили Долину хероја, а организован је и рафтинг Таром и Дрином.
Након одржане радионице КЕП тима организована је посјета Долини хероја у склопу које се налази музеј и монументални споменик погинулим партизанским борцима.
Овај комплекс посвећен је бици на Сутјесци, која се одиграла од 15. маја до 15. јуна 1943. године.
О историји битке на Сутјесци и историји саме Долине хероја, присутне омладинце едуковао је професор историје Александар Костовић.
Након што је упознао учеснике кампа са детаљима о овом периоду историје, Костовић је напоменуо да свака генерација има своје битке.
“Ваша битка је да останете у земљи за коју су генерације прије нас крвариле”, изјавио је професор историје Александар Костовић.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови