Мирослав Тадић: Мјештанима Драгочаја, Рамића и Пријаковаца обезбиједити бесплатно одлагање смећа

10/03/2024

Станарима Драгочаја, Рамића и Пријаковаца мора се обезбиједити бесплатно одлагање смећа, све док се не донесе одлука о премјештању депоније на другу локацију, поручио је члан предсједништва Градског одбора ДЕМОС-а Мирослав Тадић.

Он је рекао да мјештани поменутих насеља већ дуго имају проблема са тим што се у близини њихових кућа одлаже отпад, због чега сматра да они не би требали плаћати одвоз смећа.

-То је прва одлука коју треба донијети и тако помоћи мјештанима Драгочаја, Рамића и Пријаковаца. Такође, подржавамо одлуку и да се депонија у што скоријем периоду премјести на неку другу локацију, а која неће бити у близини наших кућа – појаснио је Тадић.

Поред проблема са депонијом, Тадић је изнио и друге проблеме са којима се сусрећу мјештани ових приградских насеља.

-Током прошлог љета уводили су редукцију воде, што је недопустиво и надам се да се то више неће понављати. Осим тога велики проблем имамо и са канализацијом – рекао је Тадић и додао да им проблем представљају и лоши путеви у Драгочају, као и недостатак тротоара.

Тадић истиче да је велики проблем и то што у њиховом насељу, али ни у близини, не постоји ниједан градски вртић.

-У Драгочају и насељима у близини има доста дјеце, а немамо ниједан градски вртић. Због тога су родитељи приморани да дјецу уписују у приватне или да их воде све до центра. Сматрамо да се то мора што прије ријешити и позивам Градску управу да у Драгочају нађу адекватну локацију и почну са градњом градског вртића – истакао је Мирослав Тадић.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови