Интервју: Срђан Ждеро, кандидат Демократског савеза – ДЕМОС за одборника у Скупштини града Бања Лука

07/11/20200

 
 
Срђан Ждеро је рођен 1994. године у Бањој Луци. Звање дипломираног економисте стекао је на Паневропском универзитету Апеирон у Бањој Луци. Запослен је каоменаџер угоститељског објекта. Дугогодишњи је спортиста. Потпредсједник је Одбора младих Демократског савеза – ДЕМОС Бања Лука.
 
Срђане, већ неколико година сте активни у политици и страначком раду и питање које вам вјероватно многи постављају – откуд млад човјек у политици?
 
У политици сам активан од своје 18. године, а све је почело кроз нека страначка дружења, хуманитарне и друштвено корисне акције које смо спроводили за добробит наших суграђана.
Кроз све то смо сам схватио да млад човјек у политици може да уради корисне ствари за наше друштво и да се осјећа испуњено, јер је велика ствар када знате да сте помогли некоме да оздрави или да од нечег што је било велика хрпа отпада и разног смећа направите игралиште за дјецу и још много тога. Све те акције са којима се млад човјек прво сусретне у политици натјерају вас да размишљате и да схватите како кроз политику заправоможете да будете друштвено корисни и да помажете свом окружењу, касније и за много веће проблеме.
 
Мислим да су млади људи велики, али често занемарени, капацитет у политици и због тога позивам младе људе да укључе у политику и разбију све предрасуде о томе шта је то заправо политика.
 
Шта је то за шта ћете се посебно залагати као одборник у Скупштини града Бања Лука?
 
Као дипломирани економиста и дугогодишњи спортиста желим да се залажем са побољшање 
стандарда и квалитета наших живота, како наши пријатељи, дјеца, родбина не би морали одлазити у друге земље да би потражили сигурност за своју будућност. Са економског аспекта залагаћу се за паметна улагања новца, отварање нових радних мјеста у производњи, повећања плата радницима, јер сматрам да је то основа за сигурност и останак младих у нашој држави.
Као дугогодишњи спортиста знам колико је спорт значајан за физичко и психичко развијање дјеце, те ћу се залагати за свакодневну промоцију спорта, изградњу више спортскихтерена, трим стаза, теретана на отвореном. Сматрам да улагање у спорт није трошак, него инвестиција.
 
Шта је то што вас издваја од осталих кандидата?
 
Сматрам да има доста јако квалитетних кандидата, много искуснијих од мене, али када бих морао издвојити неке ствари рекао бих да сам неко ко је јако амбициозан, вриједан, школован.
Неко сам ко жели да остане у овој држави и самим тим желим да кроз свој рад допринесем бољем животу за све, а не само за појединце. Додао бих још да сам неко ко жели да само својим радом постиже резултате и за свој рад да буде награђен.  Не бих више дужио о себи, дајем прилику сваком човјеку да ме упозна, па тако може и најбоље да се процијени ко је какав.
 
Која је ваша порука бирачима?
 
Ову реченицу у посљедње вријеме много говорим својим пријатељима, познаницима и мислим да кроз њу најлакше могу схватити зашто је важно да изађу на изборе: „Колико год да вас политика не занима, она одлучује о стању у каквом ћемо живјети“. 
 
Зато желим да позовем све гласаче да, без дилеме, подрже ДЕМОС, странку која је дала највећи број младих кандидата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови