Интервју са предсједником Градског изборног штаба ДЕМОС-а Предрагом Вулином

15/10/20200

Вулин: ДЕМОС значајна политичка снага у Бањој Луци, максимална подршка Радојичићу
 
Задовољни смо односом у владајућој коалицији на нивоу Бања Луке, снагом Демократског савеза – ДЕМОС и утицајем на пројекте који се раде у граду, прије свега на асфалтирање путева, изградњу водоводне и канализационе мреже, расвјете, паркова, дјечијих игралишта, отварања нових мјеста у вртићима и оним што је урађено до сада, а чији је носилац градоначелник Игор Радојичић.
 
Ово је изјавио предсједник Градског изборног штаба ДЕМОС Бања Лука Предраг Вулин, напомињући да је примарни циљ на предстојећим локалним изборима да странка остане друга политичка снага у владајућој коалицији у Бања Луци са најмање 10.000 гласова и да се пружи максимална подршка заједничком кандидату, актуелном градоначелнику Игору Радојичићу.
 
Вулин је за сајт Градског одбора ДЕМОС Бања Лука навео да је задатак да се кандидати са ДЕМОС-ове листе за Скупштину града у фер и коректној кампањи на што бољи начин представе становницима највећег града Републике Српске.
 
„Сходно партиципацији ДЕМОС-а у владајућој коалицији, гдје смо друга странка по снази са шест одборника, учествовали смо у великом броју пројеката, од пројекта `Бањалука се гради` па на даље. ДЕМОС је сходно својој снази на концепт и ребаланс буџета, доста приједлога дао који су уврштени у релализацију, а велики број пројеката је завршен. Посебно је доста приједлога аплицирано према Одјељењу за саобраћај и путеве и Стамбено-комуналне односе“, прецизирао је Вулин.
 
Коментаришући колико је тешко водити и координисати великим бројем одбора и тимова, Вулин каже да с обзиром на квалитет људи у странци, који су иначе чланови одбора и комисија које је конституисао Градски одбор у предходном периоду, није тешко.
„Људи су спремни да дају свој максимум и свјесни су тога да ДЕМОС по први пут излази на изборе. На листи се налази велики број квалитетних кандидата. Обавили смо процедуру кандидовања у условима пандемије и морали редуковати многе ствари. Прво смо ишли преко Рејонских одбора којих имамо 13. У Рејонском одбору је више мјесних одбора па је зато све ишло из базе“, објаснио је Вулин.
Рејонски одбори су каже Вулин, по Мјесним одборима извршили процес кандидовања који су заокружили листу и послали на Предсједништво.
 
„Нисмо имали могућност да заказујемо сједнице Градског одбора јер у у њему имамо скоро 170 људи, а то услови и епидемиолошка ситуација нису дозвољавали. Упоредо смо радили на страначкој инфраструктури и лијепо почели, али је у марту све стало, због чега смо морали радити по редукованом систему“, истиче Вулин.
 
Према његовим ријечима, на широј листи кандидата било је 92 сјајних људи, а након процеса селекције и како би задовољили сва подручја града, те категорије младих и жена, на листи оставили 70 људи.
 
„Предсједник Градске организације конституисао је комисију која је обављала интервјуе са кандидатима и листа је сведена на 35 људи. Одржане су двије сједнице Предсједништва на којима смо једногласно изгласали листу од 35 људи“, појаснио је Вулин.
Како каже, након тога су почеле припреме и формирање Изборних мјесних штабова, Рејонских мјесних штабова.
 
„Послије формирања сам добио мандат за састав Градског изборног штаба, након чега је конституисан штаб од 30 људи. Имамо координаторе како би се знало ко шта ради. Из разлога што нисмо могли засједати, правили смо тимове. Припремили смо се за изборе и остало је да се одради и дио од 15. октобра до 13. новембра, односно сама кампања која треба бити јавна и у складу са Изборним законом“, нагласио је Вулин.
 
У међувремену, додаје Вулин, Рејонски изборни штабови засједају у мањим групама, као и Мјесни изборни штабови, а у исто вријеме врше и обуку посматрача.
„Заокружили смо финансијску конструкцију и желимо да све урадимо и остваримо као што смо пројектовали“, истиче Вулин.
 
 МЛАДИ ДАЛИ ПЕЧАТ ДЕМОС-у
Предраг Вулин казао је да је у ДЕМОС-у велики број младих људи и да није тачно да млади људи нису заинтересовани за политичка дешавања.
 
„Оно што странци даје посебан печат су млади људи који имају јаку вољу да се кроз ДЕМОС профилишу и напредују. На изборној листи имамо 11 младих људи и то довољно говори колико су млади људи ангажовани и колико су мотивисани у странци. Показаћемо да, у тренутку када велики број младих људи одлази, постоје квалитетни млади људи који желе да се укључе у политички живот како би дали свој допринос и остали у Српској“, истакао је Вулин.
 
ДАМЕ ДАЛЕ ДАЛЕ ПОСЕБНУ ЕНЕРГИЈУ
Шеф Градског изборног штаба ДЕМОС Бања Лука Предраг Вулин истиче да су припаднице љепшег пола дале посебну енергију у периоду самог оснивања ДЕМОС-а и профилисања као странке.
 
„Актив жена је био јако енергичан, темпераментан и оне су те које су нам свима дигли радну температуру када смо конституисали одборе, комисије, Градски одбор и Предсједништво и морамо њима одати њима посебно признање. Оне су биле прве које су рекле: `Идемо` и зато имамо на листи 14 изузетних жена“, нагласио је Вулин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови