Интервју са Мариом Нинковићем, кандидатом ДЕМОС-а за одборника у Градској скупштини!

28/10/20200

Интервју са Мариом Нинковићем, кандидатом ДЕМОС-а за одборника у Градској скупштини!
 
Марио Нинковић: Урадићемо све да свако насеље у Бањој Луци има најмање један вртић
 
 
Да би зауставили одлазак младог, радноспособног становништва у иностранство, локална заједница и држава, заједничким снагама, треба да ураде све што је у њиховој моћи да младим људима обезбједе најосновније услове за живот и заснивање породице, а то није само плата и радно мјесто.
 
Мишљење је ово кандидата Демократског савеза ДЕМОС Бања Лука за одборника у Скупштини града Бања Лука Мариа Нинковића, једног од оних, који су својевремено одлучили да потраже срећу у иностранству, али су се ипак, послије неког времена, вратили на огњиште и кренули од почетка.
 
„Током рада у иностранству схватио сам оно најбитније, а то је да новац не може да купи мир и срећу. Због тога сам се и вратио у родни град, гдје сам, уз помоћ и подршку мојих родитеља, засновао сопствену породицу и кренуо да се борим за наш бољи живот“, објаснио је Нинковић.
 
Данас је отац троје дјеце и управо с тог аспекта разумије које су то потребе младог човјека и једне младе породице. Према његовим ријечима, да би оба родитеља могли да раде и зарађују довољно за породицу, неопходно је да се обезбиједи адекватно рјешење за чување дјеце.
 
„Уколико добијем повјерење наших суграђана, залагаћу се да свако насеље у Бањој Луци има бар по један вртић. ДЕМОС води и заговара пронаталитетну политику у Републици Српској, јер нам демографска слика није баш ружичаста“ додао је Нинковић.
 
Он је рекао да ће се кроз свој политички рад залагати да се младим родитељима троје или више дјеце, кроз разне програме, омогуће одређене субвенције при плаћању режијских трошкова, те да смјештај у вртићима за треће и четврто дијете буде бесплатан.
 
Поред тога, нагласио је Нинковић, свако насеље заслужује бар по једно дјечије игралиште, како би малишани имали гдје да квалитетно проведу своје вријеме вани.
 
„Важно је да дјецу извучемо из куће, да им умјесто телефона, таблета и рачунара, поново у руке дамо лопте, рекете, да их научимо како да се играју и проводе вани, на свјежем ваздуху, са својим вршњацима“ нагласио је Нинковић.
Поред тога, казао је он, ако буде изабран за одборника у Скупштини града Бања Лука, залагаће се и за систематско рјешавање питања напуштених животиња, кроз програм удомљавања.
 
„Бројне студије су доказале да дјеца, која одрастају уз кућне љубимце, једноставно речено, изасту у добре и честите људе, пуне емпатије према другим живим бићима. Настојаћу да дођемо до квалитетних рјешења проблема паса и мачака луталица, кроз програм стерилизације, смјештаја у одговарајуће пансионе или удомљавања код одговорних власника“, истакао је Нинковић, нагласивши да је отворен за разговор и приједлоге од стране свих активиста бројних удружења за заштиту животиња, која дјелују на подручју града Бање Луке.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови