Интервју: Санда Савић Керн, кандидат Демократскогсавеза – ДЕМОС за одборника у Скупштини градаБања Лука

07/11/20200

 
Санда Савић Керн је рођена 1972. године у Бањој Луци, гдје је завршила основну и средњу школу. Дугогодишњије активиста у бројним хуманитарним организацијама и организацијама усмјереним на рад са дјецом и омладином, као и у удружењима за заштиту животиња. Приватни је предузетник.
 
Санда, приватна сте предузетница. Колико је тешко као жена опстати у свијету бизниса? И како сте се одлучили да се активно укључите у политику?
 
Да, приватна сам предузетница и није лако једној жени у тим водама. Мада, генерално гледајући, мислим да ниједној жени није лако. Знате како кажу, жена је стуб куће и на њој „стоји“ све. Ја немам само свој посао ја као предузетница, већ имам и посао мајке, супруге, домаћице и кухарице. Жена кад устане дан јој прође у константном раду, што на послу, што код куће. Имам помоћ свог супруга и то ми је спас. Он је ту кад треба и физички повући, а и добрим савјетом. Знате, често сам осјетила на својој кожи да жену не схватају озбиљно. Зашто, често се питам. Али борим се и не предајем се лако.
 
Активни сте у хуманитарном и друштвено-одговорном раду, посебно са дјецом и животињама. Вјерујем да ћете то наставити и као одборник, а шта је то за шта ћете се то посебно залагати као одборник у Скупштини града Бања Лука?
 
Залагаћу се, наравно, на оним пољима гдје сам најјача, а то је, прије свега, помоћ дјеци, помоћ самохраним родитељима и помоћ напуштеним животињама. Имамискуства у раду са трауматизованом дјецом и залагаћу се да дјеца у својим најранијим данима школовања буду информисана и да им се добро објасни шта значи физичко, психичко и сексуално злостављање. Хоћу да се дјеца не стиде и не боје обратити за помоћ, јер овој држави требају весела и здрава дјеца. 
 
Такође, хоћу да помогнем самохраним родитељима и даим држава да неки бенефит у виду олакшица даџбина или дјечијег школовања, јер тако ће самохрани родитељи имати сигурност, а млади се неће плашити рађања, јер ће знати да им држава у свакој ситуацији чува леђа. 
 
Залагаћу се и да буду кажњени сви они који мисле да могу животињу тући, мучити, убијати и изгладњавати без икакве одговорности. Хоћу да грађани буду боље обавијештени о бесплатним стерилизацијама и кастрацијама, јер ћемо с тим смањити број луталица по улицама. И хоћу да азил боље ради свој посао, да је хуманији и одговорнији. Животиње су бића која знају само да воле. Не постоји лош пас, постоји само лош власник.
 
Шта је то што вас издваја од осталих кандидата?
 
Ја јесам жена и знам да грађани у политици често дају предност мушкарцима, али ја сам упорна, храбра и одлучна и кад нешто одлучим дајем све од себе да тако и буде.
 
Која је ваша порука бирачима?
 
Овим путем позивам грађане, пријатеље и комшије да подрже ДЕМОС, јер је ДЕМОС странка која има пуно младих људи, која има пуно искусних људи, врсних стручњака у свом послу и има пуно жена које не затварају очи на проблеме и боре се.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови