Интервју: Драгана Малинић, кандидат Демократскогсавеза – ДЕМОС за одборника у Скупштини градаБања Лука

07/11/20200

 
 
Драгана Малинић je рођена 1991. године у Ливну.Завршила је основну и Средњу школу ученика у привреди у Бањoj Луци. По звању је текстилни техничар. Живи у Пријаковцима. Удата је и мајка једне дјевојчице.
 
 
Драгана, шта је то што је младу жену попут вас опредијелило да се бави политиком?
 
Сматрам да млади људи без обзира на пол својим знањем, енергијом, хтјењем и трудом могу много допринијети пословима којима се опредијеле бавити и бити друштвено корисни. Посебно ме радује што ДЕМОС као политичка странка има велико повјерење у своје чланице и именујеих на одговорне функције, те самим тим стимулишу и нас остале чланице да се унапређујемо и радом постижемо запажене резултате.
 
 
Са породицом живите у Пријаковцима.Шта је то што данас недостаје Пријаковцима и Бањој Луци и за шта ћете се то посебно залагати као одборник  у Скупштини града Бања Лука?
 
 
Прво морам да истакнем да су Пријаковци једно мало, али прелијепо мјесто за живот које је од центра града удаљено око 12 километара. Нажалост, због исфраструктурних недостатака дјеца нам иду у вртић и школу у Драгочај, астановници нам за примарну здравствену заштиту, такође, одлазе у Драгочај. Иста је ситуација и за све друштвене активности, попут спортских и културних активности, гдје се исто тако ослањамо на Драгочај и насеља у градској зони. За одборника сам се кандидовала, јер улогу одборника, без дилеме, видим као представника грађана и служби самог града и свих његових насеља. Зато ћу се залагати да се побољшају услови живота становника самих Пријаковаца свих старосних доби, од наших малишана до најстаријих мјештана, како би се у самом мјесту задржали млади људи. Залагаћу се да наша дјеца добију заједнички простор за игру, да изградимо мини спортски терен на ком би се окупљали не само дјеца и млади, него сви наши мјештани. Што се тиче самог града, жеља ми је да се Бања Лука настави развијати, да будепрепознатљива и примамљива како туристима, тако и инвеститорима, у циљу повећања привредних дјелатности, отварања нових радних мјеста и повећања запослености наших грађана. 
 
 
Шта је то што вас издваја од осталих кандидата?
 
Не бих правила компарацију мене и других кандидата, али ми је жеља да будем препознатљива по квалитету и кванититету мог рада, упорности и искрености, толерантности и томе што сам коректан саговорник и сарадник. Мудра народна изрека гласи „Поштуј да би био поштован.“, а она ме, без дилеме, инспирише да тако и функционишем.
 
 
Која је ваша порука бирачима?
 
Изађите на изборе и, без дилеме, гласајте за нас који поштујемо вас. 15. новембра подржите листу Демократског савеза – ДЕМОС и немојте заборавити да заокружите број 28.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови