Изјава предсједника Градског одбора Слободана Станаревића за СрпскаИнфо повод обиљежавања Дана српског јединства!

15/09/20200

Изјава предсједника Градског одбора ДЕМОС-аСлободана Станаревића за СрпскаИнфо повод обиљежавања Дана српског јединства: 
 
Данас је тешко бити Србин, а још теже не бити, јединство српског народа је снага која многима смета, али нека смета и даље.
 
Поручио је ово предсједник Градског одбора ДЕМОС Слободан Станаревић поводом празника – Дана српског јединства, слободе и националне заставе, а који ове године први пут заједнички обиљежавају Република Српска и Србија.
 
– Слобода је наш највећи идеал, а јединство призивамо свуда и увијек. Ми смо Дан српског јединства, слободе и националне заставе, славили и без посебног празника и из тог осјећања народа настао је и овај свесрпски празник. Сада па за вијекове за све Србе широм свијета, за све оне који су Срби поријеклом и њихове потомке, 15. септембар ће да буде датум поноса, који ће бити наш завјет за вјечност – истакао је Станаревић.
 
Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да заједнички празнују 15. септембар – Дан српског јединства, слободе и националне заставе, на дан када је прије 102 године у Првом свјетском рату пробијен Солунски фронт.
 
Српска војска је, пробојем Солунског фронта, трајно запосјела територију окупиране земље, коначно је ослободивши од окупатора. Недуго затим услиједио је потпуни слом блока Централних сила на Балкану, прелазак српске војске у прекодринске крајеве и стварање Краљевине Срба Хрвата и Словенаца у Београду 1. децембра 1918.године

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови