Избор читалаца Независних новина: Недељко Чубриловић најбољи министар у Влади Српске

18/09/2023

Министар године у Влади Републике Српске је Недељко Чубриловић, који је обављао више значајних професионалних, друштвених и државних функција, а на позицији министра саобраћаја и веза био је у три састава Владе Српске.

Извор: nezavisne.com

Чубриловић је на урученој награди захвалио „Независним новинама“, али и нашим читаоцима који су га изабрали за министра године.

Истакао је да сваки пут када неко уочи, односно препозна ваш рад, то причињава задовољство.

„Али то чини и додатну обавезу како бисмо и даље наставили, односно ангажовали се на оним пословима и проблемима које од нас захтијевају пословне обавезе. Још једном, хвала свима“, рекао је Чубриловић.

Чубриловић је радио у привреди, на пословима од конструктора до директора, те дао значајан допринос развоју спорта и културе Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Обављао је и функцију предсједника Извршног одбора Бањалуке. Више пута је биран за одборника у Скупштини града Бањалука и за посланика у Народној скупштини Републике Српске.

Био је предсједник деветог и десетог сазива Народне скупштине Републике Српске. Добитник је Ордена Светог Саве, одликовања које се дођељује духовним и свјетовним лицима за нарочите заслуге за Српску православну цркву.

Недељко Чубриловић, лидер Демоса, рођен је 1953. године у Крупи на Врбасу, а дипломирао је на Машинском факултету Универзитета у Бањалуци.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови