Жељко Савић: Бања Лука може и мора боље!

11/10/2023

„ДЕМОС је посвећен стварању боље будућности нашег града. Желимо Бању Луку учинити просперитетнијом, праведнијом и одрживијом. Улагања у образовање, здравство, инфраструктуру и подршка предузетницима суштина су нашег политичког програма“, каже Жељко Савић, замјеник предсједника Градског одбора Демократског савеза (ДЕМОС) Бања Лука.

– Највећи потенцијал ДЕМОС-а у Бањој Луци је наша способност да окупимо грађане око идеје боље будућности. Желимо створити град у којем сви грађани имају једнаке шансе за успјех – истакао је Савић.

Како оцјењујете позицију ДЕМОС-а на политичкој сцени Бањалуке и како видите даљњи план развоја и јачања странке у највећем граду Српске?

САВИЋ: ДЕМОС се позиционирао као странка која се залаже за транспарентност, економски развој и бољи животни стандард грађана Бање Луке. Наша визија и план развоја града су јачање инфраструктуре, подршка локалним предузећима и промоција одрживости. Циљ нам је даљње јачање странке и политичке снаге која ће да служи интересима свих наших грађана.

Која су приоритетна питања која се морају рјешавати на подручју града?

САВИЋ: Приоритетна питања која се морају рјешавати на подручју града су побољшање комуналних услуга, смањење незапослености, јачање система образовања и здравства, те очување животне средине.

Како и чиме ће ДЕМОС настојати да придобије већу подршку грађана на локалним изборима 2024. године?

САВИЋ: ДЕМОС ће настојати придобити још већу подршку грађана на локалним изборима активном и квалитетном комуникацијом са грађанима, слушањем и разумијевањем њихових потреба и отвореним дијалогом са свима. Такође, планирамо организовати јавне трибине и радити на транспарентном приказу наших планова и програма.

Због чега би грађани требали да гласају за ДЕМОС

САВИЋ: Бирачи би требали гласати за ДЕМОС јер смо посвећени стварању боље будућности за град. Наша странка се залаже за транспарентност, одговорност и учешће грађана у политичком процесу. Желимо Бању Луку учинити просперитетнијом, праведнијом и одрживијом.

Како оцјењујете резултате пословања ЈП Регионална депонијаДЕП-ОТ“ Бања Лукана чијем сте челу и који су најважнији развојни пројекти?  

САВИЋ: Биљежимо позитивне резултате пословања. Постоји простор за унапређење. Наш најважнији развојни план у овом тренутку је проширење санитарне касете, како бисмо повећали капацитет за пријем комуналног отпада. У будућности, наш је циљ изналажење рјешења за што квалитетнији поступак раздвајања отпада, како бисмо створили услове за рециклажу. Такође, планирамо искоришћавање депонијског гаса за производњу електричне енергије. Сви наши планови су усмјерени на очување животне средине и заштиту здравља наших грађана.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови