ДЕМОС покреће иницијативу: Простор Кина Козара додијелити Народном позоришту Републике Српске

29/01/2024

Покрећемо иницијативу да се простор некадашњег кина Козара додијели Народном позоришту Републике Српске, како би се проширили просторни капацитети једне од најважнијих културних инситуција у држави, поручила је ово члан Предсједништва ДЕМОСа Бања Лука Данка Игњатовић.

Она је појаснила да се потенцијали и капацитети позоришта континуирано повећавају, због тога би се простор некадашњег кина Козара одлично уклопио у потребе ове инситуције.

–  НПРС има капацитет да приреди бројне садржаје у оквиру своје делатности и на отвореној сцени, коју нема. Позориште се константно развија и напредује, стога би много значила и љетња сцена за садржаје на отвореном, као што су представе, концерти и друге манифестације.  – појаснила је Игњатовићева.

Истакла је да ће ову иницијативу ДЕМОС Бања Лука предложити Скупштини града и градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу и да од њих очекује позитиван одговор.

– Додјела овог простора Народном позоришту био би велики искорак у унапређењу културне понуде грађанима Бањалуке и Републике Српске. Са простором на отвореном би се сигурно привукла шира публика и значајно обогатила културна сцена Бањалуке, али и афирмисала кључна улога позоришта у културном животу једне нације. Такође, ову идеју су подржали бројни грађани са којима смо разговарали – рекла је Игњатовићева.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови