ДЕМОС подржава самосталне привредне предузетнике

06/02/2024

ДЕМОС подржава самосталне привредне предузетнике и, посредством свог Клуба посланика у Народној скупштини Репубнлике Српске, покренуће иницијативу за измјену закона како би се праг за самосталне предузетнике за улазак у систем ПДВ-а подигао на 100.000 КМ – рекао је предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бања Лука Боран Босанчић.

Он је дода да је неопходно да се усвоје измјене Закона о порезу на доходак Републике Српске и ускладе са Законом о измјенама Закона о порезу на додату вриједеност којим је праг за улазак у ПДВ систем са 50.000 подигнут на 100.000 КМ.

Предсједница Занатско-предузетничке коморе, Регије Бања Лука, Жана Арсић истакла је да је неопходно измјенити закон како би се подигао праг за улазак у ПДВ систем јер самостални предузетници, након повећања најниже плате у Републици Српској, неће бити у могућности да постоје и несметано раде.

Она је истакла да је неопходно створити услове да мали предузетници и даље могу да послују јер, у супротном, многе од занатских радњи, којих у Републици Српској има више од 25 хиљада, морале би да престану са радом.

Предсједница Занатско-предузетничке коморе Бања Лука Жана Арсић захвалила се ДЕМОС-у који је преопознао проблеме малих предузетника и који ће покренути иницијативу за наведене измјене закакона.

Члан Предсједништва Градског одбора ДЕМОС-а Миленко Јаћимовић прецизирао је да је неопходно измјенити Закон о порезу на доходак Републике Српске, у члану 21, тачка 3, како би праг за улазак у систем ПДВ-а са 50.000 био подигао на 100.000 КМ.

 

 

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови