Дамир Јованић: Спортска дворана на Лаушу свечано отворена у мају, а ученицима и наставницима није дозвољено да је користе

16/11/2023

Што хитније треба заобићи политичка неслагања и омогућити дјеци да користе спортску дворану у склопу основне школе „Свети Сава“ у бањалучком насељу Лауш!

Поручио је Дамир Јованић, члан предсједништва Градског одбора ДЕМОС Бањалука.

Он истиче да се ДЕМОС као одговорна политичка партија увијек залаже да буде у служби грађана и да у складу са својим капацитетима утиче и бори се за рјешавање проблема у Граду Бањалуци.

– Хитно ћемо упутити ургенцију према градским властима да се спортска дворана у склопу основне школе „Свети Сава“ стави на располагање ученицима и наставницима како би имали адекватну наставу физичког васпитања. Спортска дворана је званично отворена у мају мјесецу ове године, али од почетка наставе у септембру дворана је закључана и ученици немају наставу физичког у том простору – рекао је Јованић.

Он је поручио да овим путем апелују на Градоначелника и Предсједника скупштине града Бањалука да хитно сједну за сто и пронађу рјешење да се у што хитнијем року ова дворана стави на располагање ученицима и наставницима.

– Без обзира на сва политичка неслагања дјеца не смију бити предмет политике. Захтијевамо хитно ангажовање свих структура власти и укључивање у рјешавање овог проблема – каже Дамир Јованић.

Предлаже да док се проблем не ријеши дугорочно, да се донесе привремена одлука о кориштењу спортске дворане како би ученици већ од идуће седмице имали адекватан простор за наставу физичког васпитања.

– Трећи мјесец нове школске године је у току, а 1.300 ученика чека да им се отворе врата спортске дворане на коју смо сви чекали 20 година и која је коначно у мају отворена. Отварање дворане обрадовало је све родитеље чија дјеца похађају ову школу, међутим дочекало их је разочарење већ првих дана након што су дјеца кренула у школу – појашњава Јованић.

Он је ово изјавио након састанку мјесних одбора ДЕМОС Лауш 1, Лауш 2, Павловац и Сарачица, а на којем су донесени закључци који су у интересу свих становника овог подручја.

Поред Предсједника мјесних одбора на састанку су били присутни и Предсједник Градског одбора ДЕМОС. Боран Босанчић и Потпредсједник Градског одбора Даниел Дојчиновић.

 

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови