Градски одбор ДЕМОС-а: Јачање странке и припреме за локалне изборе

16/05/2024

Градски одбор Демократсог савеза (ДЕМОС) Бања Лука, на својој четвртој редовној сједници, утврдио је основне политике и активности за наредни период и донио неопходне одлуке како би странка била спремна у овој изборној години.

Градски одбор је разријешио одређени број неактивних чланова Предсједништва и Градског одбора, те коптирао нове чланове који су изразили спремност да дају допринос раду ове странке.

Такође, Градски одбор ДЕМОС-а је изабрао предсједника, потпредсједнике и секретара Градског изборног штаба, са задатком да у наредном периоду предложе остале чланове Градског изборног штаба.

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић рекао је да је позиција ове политичке странке добра у цијелој Републици Српској и да вјерује у добре резултате на предстојећим локалним изборима.

„Оптимизам је присутан у довољној мјери, требамо то да задржимо и сачувамо компактност“, рекао је предсједник Чубриловић.

Он је рекао да ДЕМОС, као озбиљна странка, организовано врши припреме како би спремна изашла на изборе и потврдила добру позицију коју је остварила на прошлим изборима.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бања Лука Боран Босанчић рекао је да ДЕМОС расправља о важним животним питањима грађана која ће бити кандидована према градоначелнику и Скупштини града, те да су утврђени основни принципи формирања листе за предстојеће изборе.

„Имамо значајан број наших угледних чланова који су прихватили да буду кандидати за одборнике у Скупштини града Бања Лука“, рекао је Босанчић.

Он је додао да је Градски одбор потврдио прикључивање представника Градског одбора ПУП-а који ће бити значајан дио Организације пензионера у оквиру Градске организације ДЕМОС-а.

Босанчић је рекао да је ДЕМОС предложио да се обезбиједе већа средства за санацију и модернизацију саобраћајница у градском и сеоском подручју у Бањој Луци, да се изграде неопходна игралишта за дјецу и омогући простор за вртиће у оквирну основних школа које имају празних просторија.

Говорећи о кандидатима за градоначелника Бања Луке, Босанчић је истакао да је ДЕМОС увијек био добар коалициони партнер и сигуран ослонац али да са ДЕМОС-ом још нико није разговарао о кандидату за градоначелника.

Досадашњи предсједник Градског одбора ПУП-а Родољуб Јањић изјавио је да ће оправдати долазак у ДЕМОС, који је, како је рекао, странка која омогућава свима да искажу своје политичке ставове и изразио увјерење, те да ће Организација пензионера у оквиру ДЕМОС-а заступати ставове свих пензионера.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови