Градска организација жена успјешно организовала предавање о менталном здрављу

12/12/2023

Предсједник Градске организације жена Демоса Бања Лука Данијела Мирковић рекла је на предавању о менталном здрављу да је изазов данашњице бити срећан, живјети без фрустрација и стреса и уклопити се у друштво.

Мирковићева је истакла да се на предавању “Ментално здравље и ми”, које је организовао Одбор за образовање Градског одбора ДЕМОС-а Бања Лука, покушао дати одговор на питање на који начин човјек може помоћи себи да буде срећан.

“Вечершње предавање је било веома успјешно, присуствовало му је више од 100 људи, а путем анкетних листића већ су делегиране и друге занимљиве теме. Акценат би требало да буде стављен на дјецу и родитеље”, изјавила је Мирковићева.

Предсједник Одбора за образовање Градског одбора ДЕМОС-а Бања Лука Радмила Коцић Ћућић рекла је да циљ предавања подршка свим људима који желе да стекну нова знања.

“Као припритет смо ставили здравље, односно ментално здравље, да знамо да се изнесемо са одређени проблемима и изазовима данашњице што ће довести до тога да остваримо свој пуни лични потенцијал. На тај начин ћемо онда и друштву, кроз продуктиван рад и ангажовање пружити нови квалитет и оно што сматрамо да је данас основна вриједност, а то је знање и снага човјека који је задовољан и срећан у друштву у којем живи”, рекла је Ћућићева.

Пихолог Љиљана Марјановић, која је одржала предавање, рекла је да све зависи од појединаца да ли ће бити срећни или не.

“Генерално, коментари које чујемо на улици су да су људи незадовољни, депресивни и да су међуљудски односи веома лоши чему доприноси данашњи начин живота, проток вишка информација, друштвене мреже. Удаљавамо се једни од других и почињемо занемаривати и комшије и односе са њима, а умногоме је томе допринијела и корона”, рекла је Марјановићева.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови