ГО ДЕМОС БАЊАЛУКА: Изабрани нови чланови Предсједништва, уручене чланске карте

21/12/2023

Градски одбор ДЕМОС-а Бања Лука данас коптирао десет нових чланова Градског одбора и изабрао нове чланове Предсједништва Градског обора.

Рекао је предсједник ГО ДЕМОС Бањалука Боран Босанчић на Сједници Градског одбора.

У току свечаног дијела сједнице предсједник Градског одбора Боран Босанчић и предсједник Демоса Недељко Чубриловић уручили су чланске карте за 20 нових чланова Демоса.

Босанчић је рекао да је ово и радна и свечана сједница на којој ће се обиљежити и пет година постојања ДЕМОС-а.

On је истакао да је Градски одбор Демоса утврдио и основне политике са којима ће заступати интересе грађана за које су рекли да су им важни.

– Градски одбор Демоса предлаже да се у наредним годинама асфалтирају сви путеви у приградским насељима, у дужини од 200 километара. Реализација овог пројекта је веома реална јер је потребно обезбиједити кредитна средства у износу од 20 милиона КМ и на тај начин ријешити једно од најважнијих инфраструктурних питања на подручју Бање Луке – рекао је  Босанчић

Босанчић је истакао да је веома важно да се ријеши питање изградње паркинга у граду за шта је Демос већ дао конкретне приједлоге.

– Демос је покренуо и иницијативу за изградњу нове депоније што је веома важно за чистији град, правилно одлагање отпада, а чиме се и води брига о здрављу грађана – поручио је Босанчић.

Према његовим ријечима, важно је и правилно распоредити субвенције за боравак дјеце у вртићима.

Босанчић је рекао да ће Градски одбор Демоса размотрити ребаланс буџета града за текућу годину, анализирати и предложити конкретна рјешења.

Он је рекао да је Градски одбор Демоса уложио амандмане на приједлог буџета града за 2024. годину и уколико градоначелни прихвати наведене амандмане, Демос је спреман да гласа за такав буџет.

Када су у питању предстојећи избори, Босанчић је истако да на ДЕМОС у Бањалуци очекује добар резултат и да ће бити трећа странка по јачини у Бањалуци.

Поручио је и да ће следећи предсједник Скупштине града Бањалука бити управо из ове странке.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је да је ова странка препознатљива по вођењу умјерене политике, а што су препознали и грађани који су своје повјерење управо дали кандидатима ове странке.

Чубриловић је изразио задовољство чињеницом да је Демос, за пет година постојања и учешћа на локалним и општим изборима, постао парламентарна странка у већини локалних заједница, те да има пет посланика у Народној супштини Републике Српске и једног у Парламентарној скупштини БиХ.

– ДЕМОС је постао странка која има капацитет да може да учествује у креирању и вођење политика на свим нивоима власти – истакао је Чубриловић.

Он је изразио увјерење да ће гађани на наредним изборима дати још већу подршку Демосу тако да будеу у позицији да  пресудно утичу на доношење најважнијих одлука за грађане и Републику Српску.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови