Вулин: Ријешити проблем смећа у Романијској улици у Бањалуци

07/11/2023

Романијска улица у бањалучком насељу Паприковац се претворила у депонију, због чега позивамо Градску управу Бањалука да што прије ријеши овај проблем.

Каже секретар Градског одбора ДЕМОС Бањалука Предраг Вулин.

Он истиче да и сам живи у овој улици и да је ситуација последњих мјесеци постала неподношљива, те да му се комшије често жале на проблем са смећем.

Романијска улица се налазио изнад насеља Мјесец, а баш у овој улици су смјештене нове просторије Мјесне заједнице Паприковац, а налазе се управо преко пута контејнера који су стално затрпани смећем.

–  Последњих дана смо суочени са забрињавајућом ситуацијом, што се могло видјети и на фотографијама које су недавно објављене на бројним порталима. Наше насеља се претворило у депонију смећа, што је неприхватљиво, посебно с обзиром на то да се ради о дијелу града који се налази недалеко од самог центра Бањалуке – појашњава Вулин.

Он каже да осим смећа, да се у овом насељу може примјетити и велики број паса луталица, мачака и других животиња које разносе смеће по цијелој улици.

– Ова улица је богата са пуно дјеце, па се бојимо да се не почну неке заразе ширити због велике количине смећа које је расуто по улици и тротоарима. Више пута смо позивали надлежне да реагују, али су нас увијек игнорисали. Ништа нису подузимали ни по питању луталица, као ни по питању смећа – каже Вулин.

Недавно је усељена велика зграда од скоро 70 станова, а опет није повећан број контејнера у насељу.

– Под хитно нам је потребан већи број контејнера и позивамо Градску управу да тај проблем што прије ријеше. Осим тога, треба скренути пажњу и радницима чистоће, да покупе отпад које се налази око контејнера – истиче Вулин.

Додаје да овај проблем није само у насељу Паприковац, него да су се грађани и из других насеља жалили на проблем да се не одвози смеће и због недостатка контејнера.

Вулин је додао и да је у поменутој улици проблем и недостатак паркинга, па су бројна возила паркирана на тротоарима.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови