Босанчић: Позивам градоначелника да спријечи поскупљење приватних вртићa

18/09/2023

Позивам градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да се што прије састане са власницима приватних вртића и да их спријечи у њиховој намјери да дигну цијене вртића.

Поручио је ово предсједник Градског одбора ДЕМОС Бањалука Боран Босанчић. Он је подсјетио да су поједини вртићи ових дана дигли цијену и до 40 марака.

– Разумијем забринутост многих родитеља због поскупљења вртића. Цијене вртића у нашем граду постале су превисоке и то ствара додатни финансијски терет за многе породице. Мора се под хитно реаговати забранити власницима да подижу цијене – истакао је Босанчић.

Каже да је посебан проблем то што не постоји довољно градских вртића и да је више од 1.200 малишана овај пут остало без градског вртића, те су родитељи били приморани да их упишу у приватне.

– Град даје субвенције родитељима, али оне очито више неће бити довољне. Мора се што прије направити социјална карта грађана и да се на основу ње дају подстицаји родитељима. Не могу исти подстицај добијати родитељи који раде за минималне плате и они који зарађују по неколико хиљада – истиче Босанчић.

Као једно од рјешења овог проблема, Босанчић види и у градњи нових градских вртића.

– То је прва ствар коју Градска управа мора подузети. Треба наћи градске просторе и преуредити их и отворити нове вртиће. Један такав простор има напримјер у Основој школи Милан Ракић у Новоселији. Ту би се могао отворити велики градски вртић и тако олакшати ионако тежак живот наших суграђана – појаснио је Босанчић и додао да је сигуран да таквих простора има још у Бањалуци.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови