Босанчић: Подржавамо иницијативу родитеља да се изједначе субвенције за градске и приватне вртиће

26/01/2024

Градски одбор ДЕМОС Бањалука подржава иницијативу родитеља, чија дјеца похађају приватне вртиће, а који траже да се заустави дискриминација и да сва дјеца имају исте услове у вртићима.

Истакао је ово предсједник ГО ДЕМОС Боран Босанчић, а који додаје да су већ неколико пута тражили од руководства Града Бањалука да донесу сличну одлуку.

– Субвенција од 60 марака, скоро више да ништа не значи за родитеље чија дјеца иду у приватне вртиће, јер су они драстично поскупљели у последње вријеме. Родитељи не уписују дјецу у приватне вртиће зато што имају вишка новца, него зато што скоро да не постоји шанса да добију мјесто у градском вртићу – појашњава Босанчић.

Он додаје да управо због тога Градска управа са градоначелником Драшком Станивуковићем што хитније мора донијети мјере које ће олакшати живот родитеља чија дјеца похађају приватне вртиће.

– Прва ствар која се мора урадити јесте да се крене што прије у изградњу нових градских вртића и проширење постојећих. Затим друга ствар која би дале резултате је израда социјалне карте родитеља чија дјеца похађају приватне вртиће. Као што смо раније навели, није уреду да родитељи који зарађују мјесечно неколико хиљада марака, имају исту субвенцију као и они који зарађују минималну плату – поручује Боран Босанчић.

 

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови