Босанчић: Подржаћемо ребаланс буџета, али се морају испунити приоритети за бољи живот грађана

28/04/2024

ДЕМОС ће подржати ребаланс буџета града Бањалука, али под условом да се испуне одређени приоритети који су од суштинског значаја за наш град, поручио је предсједник ГО ДЕМОС Боран Босанчић.

Он је истакао да су и раније указивали на бројне проблеме са којима су сусрећу Бањалучани и да се мора што прије кренути у њихово рјешавање.

– Да би дали подршку ребалансу буџета захтјевамо обезбјеђивање нормалних услова за функционисање културно-умјетничких друштава, како би очували и унаприједили богату културну баштину нашег града, јер је свима познато да су КУД-ови једни од најбољих амбасадора Бањалуке у свијету – рекао је Босанчић.

Рекао је и да траже значајна улагања у путеве у приградским и сеоским подручјима ради унапрјеђења инфраструктуре и олакшања свакодневног живота грађана.

– Мора се што прије кренути у изградња колектора и прочишћавача на ријеци Врбас како бисмо унаприједили систем управљања отпадним водама и сачували животну средину. Захтјевамо и да се пронађе нова локација како би се измјестила депонија из Рамића, ради заштите здравља и животне средине становника – каже Босанчић.

Додаје да су до сада више пута захтјевали од градоначелника Бањалуке да се што прије крене у изградњу додатних градских вртића и повећају субвенције за родитеље чија деца похађају приватне вртиће, како би се осигурало приступачно и квалитетно образовање најмлађих.

– Тражимо опремање простора за вртић у Основној школи „Милан Ракић“ у Новоселији ради побољшања услова за боравак дјеце, као и изградња потпуно новог вртића у Карановцу, поред школе, како би се задовољиле потребе локалне заједнице – поручује Босанчић.

Један од кључних услова да би подржали ребаланс буџета је и рјешавање проблема водоснабдијевања на Мањачи ради осигурања адекватних услова живота за становнике овог подручја.

Морају се обезбиједити и средства за замјену фасада и кровова на зградама, као и поправке лифтова, како би се заједно са ЗЕВ-овима кренуло у санацију зграда.

– ДЕМОС стоји иза ових захтјева као неопходних корака ка унапређењу квалитета живота грађана Бањалуке и свих који у њој живе. Сигурни смо да ће градске власти препознати важност ових питања и предузети потребне кораке како би се обезбиједила боља будућност за све нас – рекао је Боран Босанчић.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови