Босанчић: Подржавамо КУД-ове из Бањалуке и тражимо од надлежних да им што прије исплате дуговања

22/04/2024

Културно умјетничка друштва из Бањалуке увијек су била позната у цијелом региону, али и у Европи, по својим успјесима, али су сада доведени у ситуацију да једва опстају, што је недопустиво.

Поручио је ово предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука Боран Босанчић.

Он је подсјетио на проблеме које имају КУД-ови из Бањалуке због тога што им мјесецима касне исплате, а све због наставка политичких свађа између градоначелника Бањалуке и скупштинске већине.

-Подржавамо мирно окупљање представника КУД-ова и позивамо све надлежне да овај проблем што прије ријеше. Сви знамо колико дјеце иде у КУД-ове у Бањалуци и колико су они популарни и потребни овом граду. Зар требамо дозволити да се почну гасити најпознатија културно умјетничка друштва, а која представљају Бањалуку у најљепшем свјетлу широм Европе – истакао је Босанчић.

Он је још једном позвао надлежне да сједну за сто и нађу начин да им се што прије исплате дуговања како би могли наставити несметано да функционишу.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови