Босанчић поднио Иницијативу за оцјену законитости Правилника о паркингу

03/10/2023

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Боран Босанчић поднио је данас Иницијативу Уставном суду Републике Српске за оцјену законитости одлукe о поскупљењу паркинга у Бањој Луци.

„Градски одбор ДЕМОС-а је први указао на штетност доношења Правилника о начину организације и контроли паркинга u Бањалуци, због повећања цијене, али и због ненадлежности – истакaо је Босанчић и додао да је градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић донио овај правилник иако је законом одређено да овакву врсту акта треба да доносе Скупштина града.

„Одлучио сам се да, као грађанин, поднесем иницијативу за оцјену уставности и законитости овог правилника и да Уставни суд донесе коначну одлуку о овом питању“, изјавио је Босанчић и додао да очекује да ће Уставни суд утврдити да наведени правилник није донесен на законит начин.

Босанчић је истакао да сматра да Правилник који регулише питање паркинга у Бањој Луци није донесен у складу са Законом о локалној самоуправи и да је тај акт требало да буде објављен у Службеном гласнику Града, а не у Службеном гласнику Републике Српске.

 

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бања Лука Боран Босанчић поднио је Иницјативу за оцјену законитости Правилника о условима, начину коришћења, организацији, начину наплате и контроле паркирања на јавним паркиралиштима на којима је уведена наплата паркирања на подручју града Бања Лука, број 11-Г-3954/23 од 08.09.2023. године, а који је донио градоначелник Бање Луке.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови