Босанчић: Повуците одлуку о поскупљењу паркинга!

04/08/20230

Позивам градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића и Градску управу да повуку одлуку о поскупљењу паркинга, која је најављена за 15. август, поручио је предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука Боран Босанчић.
Он је рекао да би Станивуковић требало пажљиво да размотри одлуку о поскупљењу и да преиспита њене посљедице на грађане, узимајући у обзир тешку економску ситуацију у којој се нашао цијели свијет због инфлација и раста цијена.
„Инфлација и раст цијена су реалност с којом се суочавамо, али грађани су већ сада оптерећени повећањем трошкова свакодневних животних потреба и сада им никако није потребно поскупљење паркинга. Недавно поскупљење комуналија додатно је погодило кућне буџете“, рекао је Босанчић.
Он је подсјетио да је од средине марта у Бањалуци вода скупља за 12 одсто, прикупљање и одвоз отпада за 24 одсто, а гријање грађане кошта 19 одсто више него у ранијем периоду.
„Није тајна да у Бањалуци недостаје паркинга и да су честе гужве, поготово у центру Бањалуке. Међутим, сматрам да се тај проблем не рјешава тако што ће цијена паркинга бити скупља и до три пута. Проблем паркинга у Бањалуци се може ријешити и са градњом нових паркинг мјеста, грађењем подземних или гаража са више спратова, а у којима би се могао паркирати велики број аутомобила“, појаснио је Босанчић.
Предсједник ГО ДЕМОС Бањалука Боран Босанчић још једном је позвао градоначелника и надлежне из Одјељења за инспекцијске послове и Комуналну полицију да повуку ову одлуку, јер грађанима није потребан нови удар на џеп.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови