Босанчић: Напад  на предсједника Додика је опасан политички удар на Српску

15/10/2023

 Процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора „Службеног гласника Републике Српске“ Милоша Лукића је озбиљан и опасан политички удар на Републику Српску, којим се монтираним процесом против предсједника Републике настоји задати снажан ударац Републици Српској и праву српског народа на заштиту својих интереса и слободе у БиХ.

Изјавио је ово генерални секретар ДЕМОС-а Боран Босанчић.

Он је рекао да је процес против предсједника Републике директан удар на највише институције Републике Српске у циљу потпуног развлашћивања Републике и изазивања политичке и институционалне кризе, чији је циљ потпуно дерогација уставних, дејтонских надлежности наше Републике.

– Искуство нас учи да је правосуђе БиХ само инструмент антисрпске политике у БиХ, којим се од Дејтона до данас, покушавају задати најснажнији политички ударци, чији је циљ – нестанак Републике Српске – истакао је Босанчић.

Додаје да политички, институционално и системски морамо наставити одбрану Уставом загарантованих права српског народа у БиХ и дејтонску позицију наше Републике.

– Позивамо све политичке актере и партије у Републици Српској да схвате озбиљност тренутка и дају пуни допринос сложној и јединственој одбрани институције Предсједника Републике Српске и уставне позиције Републике Српске – поручио је Босанчић.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови