Босанчић: ДЕМОС ће се одазвати састанку код градоначелнике како би се ријешило питање Старе аутобуске станице

11/10/2023

Градски одбор ДЕМОС Бањалука ће се одазвати састанку који планира организовати градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, а како би се ријешило питање Старе аутобуске станице и околних парцела, око којих се годинама споре Град Бањалука и „Аутопревоз“.

Међутим, предсједник ГО ДЕМОС Боран Босанчић истиче да ова странка још увијек није добила позив градоначелника.

– Надамо се да ће градоначелник позвати представнике свих странака који имају одборнике у Градској скупштини и да ово није само  неко обећање. Сви морамо бити озбиљно када се ради о оваквим проблемима – поручује Босанчић.

Додаје да су и на скупу поводом поскупљења паркинга тражили да у спор око Аутопревоза сви буду укључени.

Он истиче да је важна транспарентност и заједнички рад како би се ријешила питања која су кључна за наш град.

– Проблем са земљиштем Старе аутобуске станице није од јуче и не смије се гледати као да је то лични проблем градоначелника, или некога другог. Сматрам да сви морамо заједно сјести и наћи најбоље рјешење за овај проблем – истакао је Босанчић.

Он каже да су представници ДЕМОС спремни саслушати приједлоге градоначелника и других везано за овај проблем, јер ово не смије бити представа за јавност и због тога ће да учествују на састанку.

– Морамо заштити имовину града и зато ћемо на састанку изаћи са конкретним приједлозима како да се ријеши овај проблем. Било би добро и да се све странке одазову овом позиву и да покушамо заштити имовину града и сви заједно да ријешимо овај проблем – рекао је Боран Босанчић.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови