Босанчић: Бањалучка скупштина да расправља о поскупљењу паркинга

08/08/20230

Још једном позивам градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића и Градску управу да повуку одлуку о поскупљењу паркинга у Бањалуци, пошто то представља велики удар на џепове свих грађана, рекао је предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука Боран Босанчић.
Он је истакао да овим путем жели још једном да скрене пажњу градоначелнику на одлуку о поскупљењу паркинга, те је истакао да мора да се нађе други начин за рјешавање гужви у граду и пуњење буџета.
„Сматрамо да је важно да се одлуке које значајно утичу на живот грађана доносе пажљиво и уз укључивање свих релевантних актера. Прво и најважније, ова одлука мора што прије да се повуче, јер ће негативно утицати на грађане“, поручио је Босанчић.
Он је подсјетио да је од 15. августа планирано да паркинг дупло и тродупло поскупи у Бањалуци, па ће сада сат времена паркирања у центру Бањалуке грађане коштати чак три марке.
„Ако је стварно циљ да се растерете гужве у центру Бањалуке, онда треба размотрити нека друга рјешења. Прво треба побољшати градски превоз. Инвестирање у јавни превоз, повећање броја аутобуса, повећање броја линија и набавка квалитетнијих аутобуса, сигурно би допринијела смањењу кориштења приватних аутомобила, а што би уједно довело и до смањења гужве у центру града. Међутим, сматрам да је овде примаран циљ пуњење буџета“, истакао је Босанчић.
Пошто је ова одлука изазвала велико незадовољство Бањалучана, Босанчић сматра да би се о овој одлуци требало расправљати на наредној сједници Скупштине града.
„Овако битне одлуке се не могу доносити неким правилницима и одлукама. Ова тачка мора да се нађе на слиједећој сједници Скупштине града и да одборници одлуче да ли ће дозволити нови удар на џепове наших суграђана“, каже Босанчић.
Осим тога, сматра да би добро било и да се организује јавна расправа у којој би учестовали стручањаци, грађани, представници Градске управе, али и власници фирми које се баве градским превозом.
„Поново позивам Станивукоивћа да још једном преиспита одлуку о поскупљењу паркинга и да се посвети проналажењу других рјешења за проблеме гужви у центру Бањалуке, или да пронађе други начин са којим ће попунити буџет Града, а не да то ради преко леђа наших суграђана“, поручио је Боран Босанчић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови