Босанчић: Амбиције ДЕМОС-а јасне, сигурно ћемо бити трећа странка по јачини у Бањалуци

14/09/20230

БАЊА ЛУКА, 11. септембра – Одборници ДЕМОС-а у Скупштини града Бањалука учествовали су у доношењу одлука које су битне за развој Бањалуке и бољи живот њених грађана. Да је било мање свађа и препуцавања, сигурно би се урадило више, међутим не може се очекивати да се политичари из различитих странка слажу око свих тачака који се нађу на двеном реду.

Поручио је ово на почетку интервјуа за портал “Banjaluka.net” Боран Босанчић, предсједник Градског одбора ДЕМОС-а у Бањалуци коментаришући протекле три године рада градоначелника и бањалучког парламента.

Босанчић је нагласио да ће ДЕМОС и у наредном периоду подржати све одлуке, без обзира ко их предложи, ако ће оне довести до бољег живота свих Бањалучана.

Kоје одлуке и реализоване пројекте бисте похвалили?

БОСАНЧИЋ: Свакако треба похвалити одлуке градоначелника којима су ученици добили бесплатне уџбенике за школе, као и бесплатне карте за градски превоз вишечланим породицама и пензионерима. ДЕМОС је подржао и иницијативу за изградњу спомен обиљежја у центру Бањалуке и слажемо се да оно буде направљено на мјесту гдје се већ почело са градњом. Међутим, бојим се да има више пројеката који нису урађени или који нису урађени онако како треба.

Шта је остало у сјенци политичких надметања између градоначелника и скупштинске већине, а што према Вашем мишљењу захтјева приоритетну реализацију у Бањалуци?

БОСАНЧИЋ: Многе ствари у Бањалуци нису урађене, а свакако су потребне што прије да се заврше. Међу првим стварима које бих истакао свакако су гужве у саобраћају у центру Бањалуке, а оне се свакако не рјешавају поскупљењем паркинга. Потребно је што прије да се поједине улице у центру града прошире, да се направи више кружних токова, јер је пракса до сада показала да ово утиче на смањење гужве, као и изградња нових паркинга. Треба подсјетити, да сам управо ја први подигао глас против поскупљење паркинг у Бањалуци, јер је та одлука била мимо закона. Такође, недопустиво је да се у 21. вијеку током великих врућина уводе редукције воде, значи треба више уложити у водоводне мреже. Сматрам да треба да се више улаже у путну инфраструктуру, јер су по граду на све стране рупе. Потпуно је стала градња путева на селима, а која имају велики туристички потенцијал, али са оваквим путевима то није могуће. Макадамске путеве нити ко одржава, нити шта чина са њима и то заиста није нормално. У овом дијелу градска власт је тотално подбацила. Такође, градска администрација треба да буде висе транспарентна, јер су то обећавали приликом изборне кампање. Зато смо их позвали да доставе сва документа око изградње школе у Ади. Има ту још ствари о којима би се могло причати.

У априлу ове године изабрани сте за предсједника Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука, чиме је завршен процес унутарстраначких избора у овом граду. На који начин планирате да оправдате указано повјерење?

БОСАНЧИЋ: Од првог дана када сам изабран за предсједника ГО Демоса ухватио сам се у коштац са свим проблемима. У овом период значајно смо ојачали нашу инфраструктуру, странци су приступили бројни млади чланови, али ту су и они искуснији. Већ смо кренули интензивно да се припремамо за наредне изборе и полако се кристалише и наша листа са којом ћемо изаћи пред бираче. Биће ту спој веома квалитетних и искусних чланова, али и младих чланова који су заслужили своје мјесто, а сигурни смо да ће оправдати указано повјерење. Очекујемо да ћемо бити трећа странка по јачини у Бањалуци.

Kакви су Вам планови у погледу управљања градским одбором странке?

БОСАНЧИЋ: Циљ нам је повећати чланство странке, тако што ћемо око ДЕМОС-а окупити младе људи који су спремни својим дјеловањем да ојачају нашу странку, али и Бањалуку и Републику Српску. Треба истаћи да нашу странку нико није напустио, а сви који су са нама до сада су били укључени у рад. Добили смо и доста нових чланова. Увијек смо доступни за грађане који нам пријављују своје проблеме, а ми смо ту да те проблеме покушамо што прије ријешити. Тако је било и са повећањем цијене паркинг у Бањалуци.

Сљедеће године очекују нас локални избори. Са каквим амбицијама улазите у изборну годину?

БОСАНЧИЋ: Наше амбиције су јасне, сигурно ћемо бити трећа странка по јачини у Бањалуци. То показују све наше анализе које смо урадили, али и наше чланство. Могу поручити да ћемо остварити значајно боље резултате него што су то били за локалне изборе 2020. године и парламентарне изборе 2022. године.

Шта видите као највећи адут ДЕМОС-а у Бањалуци пред предстојеће локалне изборе?

БОСАНЧИЋ: ДЕМОС има јаку инфраструктуру и веома квалитетно чланство. Сви наши чланови које се нађу на листи биће ту само зато што су то заслужили због свог труда и рада, како у странци тако и у приватном животу. Ту ће бити и искусних и квалитетних политичара, али и нових, младих и препознатљивих лица који ће донијете добре резултате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови